США планують постачати України касетні боєприпаси для реактивної артилерії, - The Washington Post

Адміністрація президента США Джо Байдена переконана в необхідності далі постачати озброєння для України. Наразі найбільшою підтримкою користується ідея передачі касетних снарядів для РСЗВ, передають Патріоти України.

Як йдеться в статті The Washington Post, команда чинного президента США вважає, що бойові дії в Україні можуть продовжитися у 2024 році. Тому адміністрація Байдена підготувала кілька нових варіантів підтримки для Києва.

Серед всіх пропозицій найбільшою підтримкою користується ідея надати для України касетні боєприпаси, які можна запускати з РСЗВ і завдати глибоких ударів. Крім того, у Вашингтоні також планують обговорити створення «сил майбутнього», які змогли б стримати РФ.

До цієї концепції включають постачання винищувачів F-16, які надійдуть до України вже за «кілька місяців». Однак для більш ефективного її втілення, американські офіційні особи стараються напрацювати зі своїми союзниками кілька питань. Серед ключових — це навчання українських військових, а також постачання всієї необхідної номенклатури озброєння.

Як відзначає The Washington Post, до цього переліку передачі озброєння Київ і його союзники намагаються додати системи ATACMS. Однак у Пентагоні продовжують відмовляти, посилаючись на їх недостатню кількість.

Україна почала використовувати надані США касетні боєприпаси наприкінці липня. За словами командувача оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія генерала Олександра Тарнавського, такі боєприпаси можуть радикально змінити ситуацію на полі бою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...