США послідовно уникають підтримки союзників: не тільки України, але й Ізраїля, - Голобуцький

"США послідовно уникають підтримки союзників: не тільки України, але й Ізраїля. Китай розраховуватиме на таку саму відсутність реакції і щодо Тайваню", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Axios з посиланням на трьох американських чиновників пише, що Іран передав Вашингтону через посередництво кількох арабських країн попередження: якщо США втрутяться у відповідь Ірану на атаку Ізраїля (в понеділок Ізраїль вдарив бомбами по іранському посольству в Дамаску, було вбито високопоставленого іранського генерала та шість інших іранських військових), то Іран вдарить по американським базах в регіоні. Одночасно Ройтерс пише, що "США розраховують не втягуватись у війну" через очікуваний всіма удар помсти по Ізраїлю. "Сполучені Штати очікують нападу Ірану на Ізраїль, але такого нападу, який не буде достатньо сильним, щоб втягнути Вашингтон у війну, заявив американський чиновник увечері в четвер. США сказали Ірану, що не беруть участі в авіаударі по високопоставленому іранському військовому командиру в Дамаску.

Білий дім додав, що попередив Іран не використовувати цю атаку як привід для подальшої ескалації в регіоні". "Очевидно, ми не хочемо, щоб цей конфлікт поширювався" - прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр вчора.
Тобто, по суті "ми тут ні при чому, не бийте нас - бийте Ізраїль, але постарайтесь акуратно, щоб ще можливі були переговори". Насправді це чи не найгірша позиція з можливих.
Адже цілий світ дивиться на поведінку США у важливих для Америки регіонах. І якщо у війні в Україні і навіть у війні в Ґазі США займають дуже відсторонену і боязку позицію, демонстративно уникають диктату з позиції сили і утвердження свого лідерства, то відповідні висновки роблять всі.
У зв'язку з цим, гадаю, і Китай не тягнутиме з питанням повернення Тайваню до 2027-го. Адже якщо США вже й "курка копає" - в сенсі, Іран з 88 млн населення, 40% яких живе за межею бідності і виживає коштом продажу власних органів... То чого на Білий дім має оглядатись Пекін?".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...