США повністю схвалили продаж Україні катерів Mark VI

США повністю схвалили продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI та супутнього обладнання.

США повністю схвалили продаж України катерів Mark VI

Повідомляється, що шість катерів вже готуються для України в рамках безпекової допомоги США за відповідними програмами.

Решту Україна зможе придбати у США за кошти оборонного бюджету.

Відзначається, що катери будуть оснащені сучасним обладнанням, зокрема, гарматними системами MSI Seahawk A2 та МК 44.

MSI-DS SEAHAWK LW A2

«Ця підтримка, разом з реформою сектору безпеки і оборони та оборонної промисловості, допоможе Україні розвинути сучасні, взаємосумісні з НАТО Збройні Сили, які здатні ефективно протистояти російській агресії», – йдеться у повідомленні Міністра закордонних справ України.

Нагадаємо, уряд України звернувся з проханням купити до шістнадцяти патрульних катерів Mark VI з додатковим обладнанням й озброєнням орієнтовною загальною вартістю близько 600 мільйонів доларів.

Також нагадаємо, що ВМС України сформували дивізіон на Азовському морі, очікується, що бойовий та чисельний склад дивізіону буде нарощуватися шляхом введення нових бойових одиниць.

Mark VI

Патрульні катери MK VI можуть мати різні конфігурації обладнання:

  • десантно-штурмову
  • протидиверсійну
  • протимінну

Катери типу MK VI мають п’ять сидінь у рубці і додаткові тринадцять сидінь в основній частині надбудови для розміщення вісімнадцяти осіб. Конструкція сидінь дозволяє знижувати рівень удару.”

Як правило катери типу MK VI комплектуються двома командами по п’ять осіб, плюс 8 осіб з доглядової групи (усього 18 осіб). Команда з десяти осіб зазвичай складається з командира катера, двох рульових, двох механіків, двох операторів озброєння та двох стрільців.

Патрульний катер Mark VI

На борту MK VI передбачений камбуз для приготування та зберігання їжі.

На катері передбачено спальні місця для шести осіб. Автономність катера залежить переважно від швидкості та запасів палива та води.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди, - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...