США придбали для України 60 зенітних установок Gepard, - ЗМІ

США придбали для України 60 зенітних установок Gepard, – ЗМІ

Сполучені Штати викупили в Йорданії 60 самохідних зенітних установок Gepard для України.

Про це повідомляє видання De Telegraaf.

Ці системи ППО передадуть Збройним Силам України в межах американської військової допомоги.

Уряд США заплатив за ці зенітні установки 118 мільйонів доларів. Кошти виділені в рамках програми «Ініціатива сприяння безпеці в Україні» (USAI).

Департамент оборони США уклав контракт з компанією Global Military Products, наприкінці травня 2023 року.

Про купівлю Gepard для України офіційно було повідомлено на сайті Пентагону. Однак, тоді точна кількість замовлених зенітних установок не розкривалася.

За контрактом, роботи по підготовці систем ППО до відправлення замовнику виконуватимуть на території Йорданії.

Українські військові, за нинішніми планами, мають отримати ці установки до кінця травня 2024 року.

Варто зауважити, що раніше ці Gepard належали Нідерландам і у 2013 році були продані Йорданії. У Нідерландах їм надали позначення Cheetah PRTL (Pantser Rups Tegen Luchtdoelen).

Головною відмінністю нідерландського варіанту Gepard від базового – інша РЛС виробництва підприємства Hollandse Signaalaparaten, HSA (на той час – підрозділу концерну Philips)

Установки Cheetah PRTL до Йорданії надійшли протягом 2014–2016 років. Сукупна вартість угоди склала майже 28 млн доларів.

Українські військові вже використовують зенітні установки Gepard, які передала Німеччина. Вони уражають російські ударні дрони та крилаті ракети, чкими окупанти атакують важливі військові та інфраструктурні об’єкти.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького