США призупинили постачання боєприпасів Ізраїлю, - ЗМІ

Минулого тижня адміністрація Байдена призупинила постачання боєприпасів, виготовлених у США, до Ізраїлю. Про це повідомляє Axios із посиланням на двох ізраїльських чиновників, передають Патріоти України.

Зазначається, що США зупинили постачання зброї ізраїльським військовим вперше після атаки ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року. За словами джерел видання, інцидент викликав серйозне занепокоєння в ізраїльському уряді і чиновники намагаються з’ясувати, чому вантаж було затримано.

Білий дім відмовився від коментарів виданню, а Пентагон, Державний департамент США і офіс прем'єр-міністра Ізраїлю не відповіли на запитання. Axios нагадує, що частина американців критикує Байдена за його допомогу Ізраїлю, а у лютому адміністрація президента США попросила Ізраїль надати гарантії того, що армія оборони Ізраїлю в Газі використовує зброю, виготовлену в США, відповідно до міжнародного права. У березні Ізраїль надав підписаний лист із гарантіями.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупантів у місті немає: ГУР Міноборони показало відбиття штурму поблизу Часового Яру (відео)

субота, 18 травень 2024, 23:30

Російські окупанти продовжують спроби захопити Часів Яр Донецької області. У пʼятницю, 17 травня, українські захисники відбили черговий ворожий штурм міста. Відео з відбиттям атаки росіян показало Головне управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Це було десь о четвертій": Український військовий розповів, як почався наступ росіян на Харківщині

субота, 18 травень 2024, 22:54

Прикордонні пункти в "сірій зоні", які вдалося зайняти окупантам, на момент наступу РФ, не перебували під контролем жодної зі сторін. Для українських військових наступ російських загарбників на Харківщині почався із команди керівництва Сил оборони. Про...