США виділили кошти на Starlink для України

Компанія Ілон Маска SpaceX отримала контракт від Департаменту оборони США на Starlink для України.

Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на Пентагон.

Термінали буде придбано на кошти, виділені Конгресом Сполучених Штатів.

Зокрема, на закупівлю терміналів кошти буде виділено з Ініціативи зі сприяння безпеці України. Ініціатива покликана забезпечити довгострокові потреби в безпеці країни.

У грудні Департамент оборони США повідомив, що надасть Україні «термінали та послуги» супутникового зв’язку, але не підтвердив, що контракт отримає компанія Маска.

«Ми продовжуємо працювати з цілою низкою глобальних партнерів, щоб забезпечити Україну необхідними їй стійкими супутниковими та комунікаційними можливостями», – заявили в Пентагоні.

Водночас у відомстві зазначили, що супутниковий зв’язок є життєво важливим рівнем у загальній комунікаційній мережі України, і тому «департамент уклав контракт із компанією Starlink на надання послуг такого роду».

«Однак із міркувань оперативної безпеки та у зв’язку з критичним характером цих систем ми не володіємо додатковою інформацією щодо конкретних можливостей, контрактів або партнерів, щоб надати її на цей час», – йдеться в повідомленні.

Військові чиновники США високо оцінили роль, яку портативні термінали Starlink зіграли в Україні після вторгнення Росії, забезпечивши зв’язок для цивільного населення і найважливіші комунікації для збройних сил країни.

Нагадаємо, із початку повномасштабного вторгнення Україна вже отримала 42 тисячі терміналів Starlink. Вони забезпечують зв’язком критичну інфраструктуру.

Український військовий встановлює Starlink. Фото з відкритих джерел

Раніше також повідомлялось, що Ілон Маск відмовився від фінансування Пентагону для забезпечення роботи Starlink в Україні.

Американський бізнесмен Ілон Маск заявив, що пожертвував Україні вже 100 млн доларів.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...