США виготовлять для України протимінометні радари UKR/TPQ-50 на $12 млн

Проєкт профінансовано в межах Ініціативи сприяння безпеці в Україні


Армія США замовила модифікацію протимінометних радарів UKR/TPQ-50 для Збройних Сил України. Про це йдеться у публікації на сайті Міністерства оборони США.

Пентагон уклав контракт із нью-йоркською компанією SRCTec LLC на виробництво легких радарних систем для України вартістю 12 096 538 доларів. Їх виготовлятимуть у місті Сиракузи (штат Нью-Йорк, США). Вказується, що замовлення має бути виконане до 30 червня 2023 року.

12 млн доларів на цей проєкт виділені в межах Ініціативи сприяння безпеці в Україні.

Мобільні РЛС AN/TPQ-50 – це радари артилерійської розвідки, що здатні фіксувати та відстежувати мінометні позиції та надавати інформацію для ведення контрбатарейної боротьби. Ця модифікація РЛС має дальність виявлення боєприпасів на траєкторії польоту до 10 км і точність визначення координат до 50 м. Вони можуть бути встановлені на щоглах, триногах або на транспортних засобах, наприклад армійському позашляховику HMMWV.

Ці радіолокаційні системи допоможуть українським військовим захищатися від російських мінометних і артилерійських обстрілів.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...