Стало відомо, чим українська "Булава" перевершує російський "Ланцет": Характеристики новинки вітчизняного ВПК вражають

На оборонній виставці Eurosatory 2024 був продемонстрований український дрон-камікадзе Mace/ фото Defence Express

Дрон-камікадзе "Булава" (експортна назва Mace), має цілий набір провідних технологій для точного та ефективного ураження ворога, включно із машинним зором.

На міжнародній оборонній виставці Eurosatory 2024 був продемонстрований український дрон-камікадзе Mace (українська назва – "Булава"). Експерти Defence Express проаналізували опубліковані характеристики дрона та спрогнозували, на що він здатен.

Так, експерти зазначають, що цей дрон доволі часто називають аналогом "Ланцета". Це пов'язано, як із задачами, які має виконувати цей дрон, так і аеродинамічним рішенням із Х-подібним оперенням.

"Mace має загальну злітну вагу у 11 кг, з яких на бойову частину припадає 3,6 кг. Бойова частина дрона - комбінована і поєднує у собі кумулятивну, пробивну та термобаричну. При крейсерській швидкості у 100 км/год він може знаходитись у повітрі понад 50 хвилин, мотор на дроні - електричний. Розмах крил складає близько 1,6 метра, при загальній довжині дрона близько 1,5 метра", - пишуть у Defence Express.

У новинки вітчизняного ВПК зазначена можливість використання, як вдень, так і в ночі, машинний зір з автоматичним виявленням та автоматичним супроводженням цілі, і висока стійкість до РЕБ.

"Дрон фіксує спуфінг, має шифрований канал передачі даних, а також використовує MESH-технологію (ретрансляцію), що дозволяє реалізувати дальність удару на понад 60 км. Також мова йде і про об'єднання у єдиний контур із розвідувальними дронами", - розповідають аналітики.

Для старту Mace використовується катапульта. Окрім можливості ураження обраної оператором цілі також є можливість удару по координатах.

"Таким чином Mace виглядає більш ніж розвинутим та ефективним рішенням, який має не лише високі характеристики, але й вкрай важливі технології у своєму активі. Бо окрім таких параметрів, як дальність, саме інтеграція нічної камери та алгоритмів машинного зору роблять Mace ефективним", - зазначають аналітики.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перша місія планується на 2029 рік: NASA злила інформацію від SpaceX про політ міжпланетного корабля Starship на Марс. Однак Маску наступають на п'яти конкуренти

неділя, 30 червень 2024, 16:20

NASA оголосила новий раунд пропозицій для програми повернення зразків з Марса. Серед фіналістів — SpaceX, Blue Origin та Lockheed Martin, які вже мають чинні партнерства з NASA для програми Artemis. Зокрема, SpaceX планує використати свій Starship для ...

Рік-два тому на нього молилась пів України: Арестович – тепер нова ікона «хороших русских» імперців. І нескромно ставить себе в один ряд із Фрейдом та Юнгом

неділя, 30 червень 2024, 15:40

Як «не аферист, але авантюрист» знайшов нову багатомільйонну авдиторію. У перші тижні війни радник глави Офісу президента Олексій Арестович ефективно виконував роль народного психотерапевта і мав цілу армію прихильників. Люди, спраглі надії, ловили кож...