Становище відчайдушне: Окупанти затиснуті між ЗСУ та Дніпром. Відступати немає можливостей, - ОК "Південь"

ЗСУ продовжують контрнаступ у Херсонській області

Російські військові не мають можливості переправитися на інший берег Дніпра, всі переправи знищуються ЗСУ.

Російські окупанти затиснуті між Силами оборони України та правим берегом Дніпра, повідомила у понеділок, 19 вересня, керівник об'єднаного прес-центру Сил оборони Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

"Вогневий контроль, який ми тримаємо над переправами та транспортними артеріями через Дніпро, змушує їх зрозуміти, що вони затиснуті між силами оборони та правим берегом – підрозділи, які в цій частині Херсонщини перебувають. Тому їм запропоновано вихід у вигляді переходу під егіду міжнародного гуманітарного права або повертатися додому, але треба зрозуміти, як", – розповіла вона.

За її словами, окупанти не бачать способу відступити до Росії.

"Є інформація про те, що вони, справді, деморалізовані, вони, справді, не бачать мети свого перебування на цьому напрямку, вони бачать приклад сходу, і це їх дуже надихає, оскільки вони розуміють, що можливий і такий перебіг подій. Вони бачать, що найближче все ж рухатися вперед, склавши зброю, і переходити в обмінний фонд, ніж рухатися до кордону, бо на Херсонщині далеко до кордону з Росією, на відміну від Харківщини, і на шляху вони мають суттєву перешкоду - Дніпро, що, в принципі, для них зараз непрохідний, неперепливний, непроїзний”, - пояснила Гуменюк.

Вона додала, що є випадки, коли керівництво підрозділів ЗС РФ виходить на зв'язок із ЗСУ, щоб домовитися про умови складання зброї.
"Але ви розумієте: вони підлягають ретельній перевірці, оскільки ми говорили про те, що ворог підступний, можуть бути різного роду провокації, тому ми перевіряємо багато пластів намірів", - додала Гуменюк.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...