Статистика шокує: В Україні вимирають чоловіки (відео)

Смертність серед чоловіків працездатного віку в Україні в 4-7 разів вища, ніж у розвинених країнах Європи.

Елла Лібанова

Такі дані озвучила в ефірі ObozTV директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, доктор економічних наук Елла Лібанова, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що демографічна катастрофа в Україні проявляється не стільки в низькій народжуваності, скільки в занадто високій смертності населення. "У чому є демографічна катастрофа – це занадто висока смертність. Особливо чоловіків, особливо працездатного і молодшого працездатного віку. Тут страшні цифри. У нас в такому віці помирають в 4-5-7 разів більше чоловіків, ніж у Швеції чи Швейцарії. Навіть удвічі більше, ніж у Польщі", – зазначила Лібанова.

Вона звернула увагу, що мова йде не тільки про захворювання – молоді частіше гинуть з інших причин, зокрема, в результаті дорожньо-транспортних пригод. "Але навіть коли ми говоримо про захворювання, то практично від усіх хвороб наші люди вмирають на кілька років раніше, ніж іноземці", – наголосила професор.

За словами Лібанової, основною причиною такої високої смертності є спосіб життя українців. Народжуваність в Україні, додала вона, дійсно низька, але знаходиться на середньоєвропейському рівні.

Нагадаємо, за даними Держстату на липень 2019 року, на 100 померлих в Україні припадає 49 новонароджених.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...