Кожен, хто їсть сметану, хотів би купувати в магазині, а відтак і використовувати в їжу, натуральну та якісну їжу. Будь-якому українцю хочеться сліпо довіряти виробникам тих чи інших продуктів, але рука так і тягнеться переконатися в їхній чесності самостійно, зазначають Патріоти України.
Існують три популярні методи перевірки такого продукту - гарячою водою, склом і йодом. У першому випадку вам потрібно налити повну склянку води температурою 60-70 градусів Цельсія, потім опустити в ємність чайну ложку сметани і розмішати. Якщо ви побачите, що продукт повністю розчинився в рідині, а вода стала рівномірно каламутною, значить, сметана натуральна. Наявність будь-яких вкраплень, шматочків жиру або інших сторонніх субстанцій свідчить про те, що перед вами підробка.
Ще один варіант, як перевірити сметану на якість - за допомогою скла. Усе максимально просто - необхідно набрати ложкою сметану і розмазати її по шматочку чистого скла. Далі дивимося на шар. Якщо продукт розтікся по твердому матеріалу рівним і однорідним шаром без розводів і будь-яких домішок, то сметану можна їсти. Плями, частинки жиру, будь-які відшарування, які видно неозброєним оком, вказують на ненатуральний продукт.
Користувачка соцмережі TikTok під ніком Nutriella вирішила використати третій метод і показала, як перевірити сметану йодом. Для експерименту вона взяла продукт трьох різних виробників - "Столиця смаку", "Біла лінія" і "Ферма".
Дівчина виклала три чайні ложки кожного виду сметани на три різні тарілки, а потім капнула на них трохи йоду і почала розмішувати ложкою. Під час перевірки сметани "Столицею смаку" практично відразу стало видно, як продукт змінює свій колір з білого на фіолетовий. Nutriella, побачивши такий результат, винесла невтішний вердикт: "Тут крохмаль доданий сто відсотків".
Детально вивчивши склад, дівчина помітила, що в ньому вказані такі інгредієнти - вершки з коров'ячого молока і чисті культури молочнокислих бактерій. Там же було написано, що продукт містить лактозу. Авторка відео помітила, що крохмаль у складі не вказано, але виробник себе підстрахував, вказавши номер ТУ (технічних умов). Nutriella висловила свою думку з приводу цього кроку: "Навіть якщо ми пред'явимо їм претензії, вони скажуть, що за ТУ це допустимо".
Тобто, за словами автора відео, "причепитися" вже не вийде. Наступний зразок, сметана марки "Біла лінія" показала зовсім інший результат - під час розмішування було видно, що продукт набуває коричневого відтінку. Дівчина, яка проводила експеримент, підсумувала, що в такій сметані крохмалю немає. Однак помітила, що на пачці сметани написано "ДСТУ", тобто, найімовірніше, додавати сторонній інгредієнт виробник не буде, якщо сметана робиться за державними нормами. Такий самий результат Nutriella отримала, перевіряючи сметану марки "Ферма" - продукт із білого перетворився на коричневий, а отже, жодного крохмалю в складі немає.
В міській раді Одеси закликають президента Володимира Зеленського сформувати в місті військову адміністрацію і таким чином позбавити повноти влади чинного мера Геннадія Труханова. Відповідну заяву каналу 24 зробила депутатка міськради Ольга Квасніцька....
Таблички в кафе выполняют практическую и имиджевую функции. Они помогают людям быстро сориентироваться, указывают нужное направление. Такие элементы играют большую роль в удобстве при посещении заведения. Наличие качественных и продуманных табличек фор...