"Страх, який існує ще з часів СРСР": Політолог припустив, чому Ізраїль не визнає роль Росії у своїй війні

Ізраїль досі може мати страх перед Росією, адже сприймає її як СРСР. Саме в цьому причина такого поблажливого ставлення ізраїльських політиків до РФ. Таку думку висловив політтехнолог Михайло Шейтельман в коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

За його словами, обережне ставлення Ізраїлю до Росії зумовлене не бажанням отримати щось від країни-агресорки. Це, найімовірніше, страх, який існує тут ще з часів СРСР. "Цей страх наповнювався десятиліттями. До Росії ставляться як до наступниці СРСР. Союз грав важливу роль на Близькому Сході. І ледь не знищив Ізраїль. Шестиденна війна, Війна Судного дня – все це війни, які вів СРСР руками арабських армій. Постачав зброю, навчав та ставив ціль знищити Ізраїль", – вважає Шейтельман.

Водночас загалом фокус уваги ізраїльтян ніколи не був зосереджений на Росію. Сполучені Штати були й залишаються там основним союзником та моделлю для наслідування, каже політтехнолог.

Шейтельман припустив, що близько 70% мешканців Ізраїлю колись приїжджали до США. Водночас до Росії їздить, можливо, лише четверть від тих, хто може розмовляти там російською. А це – меншість. Однак страх перед РФ досі існує.

"Щоб це змінилося, мені здається, має змінитися покоління політичних керівників. Не перший – другий – третій, а ціле покоління. Як у нас змінилося. І тепер в Україні немає СРСР. Ті, хто зараз при владі, не факт, що школу навіть закінчили при СРСР. В Ізраїлі станеться те саме, коли зміниться ціле покоління. Тоді вони свіжим поглядом подивляться на Росію", – переконаний Шейтельман.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...