"Стрибав від щастя до стелі": Дмитро Ступка розповів, чому погодився на зйомки у пропагандистському фільмі

Український актор Дмитро Ступка, який під час повномасштабної війни живе у США, свого часу знімався у російському фільмі "Ми з майбутнього 2", в якому суперечливо трактується роль УПА в історії. Пропагандистський проект, що вийшов у 2010 році, був заборонений до показу в Україні. 37-річний артист пояснив, чому погодився на роль у картині, в якій, до речі, також грав його батько Остап Ступка, передають Патріоти України.

За словами Дмитра, на той час він був студентом і мріяв про велике кіно. "Там історія дуже заплутана вийшла. На проби мене запросив естонський режисер Андрес Пуустусмаа, який бачив мене у постановці "Чайка" в Театрі Франка. Однак потім його змінили на Олега Погодіна, у якого мій дідусь пізніше знімався у фільмі "Дім". До речі, він мене попереджав, що краще не приймати пропозиції, бо герой непростий. Але мій Сірий – не лиходій, просто слабохарактерний хлопець. Зрештою, актори часто грають поганців, але ж це не означає, що вони у звичайному житті поділяють погляди своїх кіногероїв. Окрім того, я був дуже молодим, студентом. Коли дізнався, що мене беруть на роль у кіно, стрибав від щастя до стелі", - сказав Ступка.

Дмитро запевнив, що під час зйомок фільм не мав вигляд російської пропаганди. А також заявив, що Олегу Погодину не дозволили монтувати картину, "бо хотіли все по-своєму". Тоді режисер взяв псевдонім Борис Ростов.

"І недарма, бо те, що було прописане у сценарії і що з’явилося на екрані, – різні речі. Виявилося, що цей фільм фінансувала якась російська партія. Я думаю, що вони зробили його таким спеціально – для розпалювання ворожнечі. Але зрозумів це вже постфактум, коли картину змонтували та випустили", - стверджує актор.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...