"Стрибав від щастя до стелі": Дмитро Ступка розповів, чому погодився на зйомки у пропагандистському фільмі

Український актор Дмитро Ступка, який під час повномасштабної війни живе у США, свого часу знімався у російському фільмі "Ми з майбутнього 2", в якому суперечливо трактується роль УПА в історії. Пропагандистський проект, що вийшов у 2010 році, був заборонений до показу в Україні. 37-річний артист пояснив, чому погодився на роль у картині, в якій, до речі, також грав його батько Остап Ступка, передають Патріоти України.

За словами Дмитра, на той час він був студентом і мріяв про велике кіно. "Там історія дуже заплутана вийшла. На проби мене запросив естонський режисер Андрес Пуустусмаа, який бачив мене у постановці "Чайка" в Театрі Франка. Однак потім його змінили на Олега Погодіна, у якого мій дідусь пізніше знімався у фільмі "Дім". До речі, він мене попереджав, що краще не приймати пропозиції, бо герой непростий. Але мій Сірий – не лиходій, просто слабохарактерний хлопець. Зрештою, актори часто грають поганців, але ж це не означає, що вони у звичайному житті поділяють погляди своїх кіногероїв. Окрім того, я був дуже молодим, студентом. Коли дізнався, що мене беруть на роль у кіно, стрибав від щастя до стелі", - сказав Ступка.

Дмитро запевнив, що під час зйомок фільм не мав вигляд російської пропаганди. А також заявив, що Олегу Погодину не дозволили монтувати картину, "бо хотіли все по-своєму". Тоді режисер взяв псевдонім Борис Ростов.

"І недарма, бо те, що було прописане у сценарії і що з’явилося на екрані, – різні речі. Виявилося, що цей фільм фінансувала якась російська партія. Я думаю, що вони зробили його таким спеціально – для розпалювання ворожнечі. Але зрозумів це вже постфактум, коли картину змонтували та випустили", - стверджує актор.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...