"Сценарій двох Корей - це те, що серйозно дискутується на Заході": Як Арестович оскандалився з заявою про поділ України

Ексрадник Офісу президента Олексій Арестович привернув до себе увагу російської пропаганди, заявивши про можливість розділення України за результатами війни за прикладом Південної та Північної Кореї. Слова колишнього радника ОПУ підхопили представники влади РФ - мовляв, "у Києві не вірять у перемогу і готуються до поділу країни". В українській владі на "сценарій двох Корей" відреагували порадою - слідувати за курсом "російського військового корабля". Патріоти України пропонують вашій увазі всі подробиці скандалу.

Що сказав Арестович

Арестович на Youtube-шоу "Альфа і Омега" обговорив з експертами різні сценарії завершення війни з Росією і висловив сумніви в тому, що Україна має ресурси для повної перемоги. На його думку, вихід із цієї війни "може бути зовсім не таким, як це нам здавалося півроку тому чи три місяці тому, особливо після успіху херсонської операції".

Арестович вважає, що Україні для успіху на полі бою необхідно "до 400 тис. ідеально підготовлених солдатів зі зброєю НАТО". "Це ми маємо? Ні. Найближчого року буде? Не буде. Навчальних потужностей не вистачить. Ми як суспільство не готові до такого результату. Але найнеприємніше, що і на Заході думають так само, а ми від них тотально залежимо. Що робити Заходу? Сценарій двох Корей. Створюватиме Південну Корею з гарантіями", - заявив він.

Згодом ексрадник Офісу президента додав, що сценарій двох Корей - "це те, що серйозно дискутується на Заході". За словами Арестовича, він з експертами обговорює "різні сценарії та можливі гілки розвитку подій, щоб люди думали".

Реакція України і РФ

Резонансну заяву одразу розтиражували російські пропагандистські ЗМІ, написавши, що "Захід може розділити Україну" і "Арестович готує українців до поразки". На слова колишнього позаштатного радника ОПУ відреагував і заступник секретаря радбезу Росії Дмитро Мєдвєдєв, відомий своєю агресивною риторикою і неадекватними заявами.

За його словами, "у Києві сором'язливо прокинули тезу, що жодної перемоги бути не може, у кращому випадку – розділ на частини". Також Мєдвєдєв назвав корейський сценарій "хотілками" України і "тезою для внутрішнього використання". Він наголосив, що Росія не віддасть Донбас і інші окуповані території, оскільки має "найгрізнішу зброю".

Своєю чергою, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що в Україні не буде жодного "корейського сценарію", який хочуть нав'язати російські окупанти, не зумівши захопити всю державу.

"Україна – не Корея. Не буде ніяких 38-х та інших паралелей, чужих історій й нав'язаних ззовні сценаріїв. Координати руху "російському військовому кораблю" задані, змін не передбачено. Сили оборони України працюють", – наголосив секретар РНБО.

Данілов ще на початку січня заявляв, що РФ планує запропонувати Україні "корейський варіант" врегулювання війни, який передбачає поділ країни.

Чи реальний "корейський сценарій": думка експерта

Сценарій "двох Корей" не має жодного відношення до українських реалій. Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв'ю військовий експерт Михайло Самусь.

"Це російська ІПСО. Це казав Арестович під час великої дискусійної розмови. У них там свій клуб, вони обговорюють з колегами різні сценарії. Арестович про цей наявний в інформаційному полі сценарій розповідав. Це вирізається, потім російські Telegram-канали розігнали, це підхопили західні партнери, вони люблять це робити, а вже потім воно прийшло до нас - "Арестович заявив таку зраду", - заявив він.

Експерт також зазначив, що про цей корейський сценарій "казав кілька місяців тому якийсь американський генерал". "Це може казати людина, яка взагалі не знає, де Україна розташована, де Росія. До чого тут Корея? Сказати придністровський чи абхазький сценарій - це трохи ближче до пострадянських реалій. Але Корея - які ми з Росією Кореї?" - наголосив він.

За словами Самуся, "ми до Північної і Південної Кореї взагалі стосунку не маємо, у нас зовсім інша ситуація". "Росія не стане Північною Кореєю, нехай навіть не сподівається. Вони розваляться, вони занадто великі, щоб бути такими монолітними, як люди, які живуть за ідеологією чучхе. Хоча вони досить близькі до цієї ідеології, але нехай навіть не мріють - нічого не вийде", - додав експерт.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...