Створюється поле майбутнього бою: Військовий експерт розповів, чому саме зараз окупанти активували ракетні удари

Відбувається певне переформатування ведення війни — ракетні обстріли як з боку окупантів, так і з боку України посилилися. Україна б’є влучно і вже набагато далі, ніж було кілька місяців тому. Росіяни теж розширили свою номенклатуру і використовують балістичні ракети. Чи дійсно це перехід в нову фазу повітряного протистояння, яке може відбуватися досить довго, розповів в рамках телемарафону ексречник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

“Це не зовсім новий формат. Відбувається все саме так, як пише військова книжка. І російські окупаційні сили, і українські сили оборони готуються до майбутніх активних бойових дій. З цією метою створюється так зване поле майбутнього бою. З цією метою як російські окупанти намагаються знищити нашу військову інфраструктуру, так і українські сили оборони системно і наполегливо знищують військовий потенціал російських окупантів. Для цього і використовуються ракети різного радіусу дії, росіяни використовують активно керовані авіаційні бомби для того, щоб максимально нанести шкоду нашій військовій інфраструктурі, нашим військовим об’єктам", — зазначив він.

За словами експерта, те, що роблять наші системи ППО — за межами можливого. "Нищити найефективніші, найпотужніші розпіарені російські ракети типу “Кинджал” — це насправді диво. Очевидно, що така ситуація буде і далі продовжуватися аж до того моменту, доки або українська армія перейде в контрнаступ, або коли російська окупаційна армія буде намагатися використати свою перевагу, а вона на деяких ділянках фронту зараз має перевагу в особовому складі, і в техніці, і в озброєнні, і той самий наступ російської армії може розпочатися. Не надто багато у росіян тих ресурсів. Але тим не менш, ми маємо всі бути на постові і цю тактику, яку зараз росіяни використовують з метою нанесення комбінованих ракетно-бомбових ударів по нашій країні, ми маємо враховувати і відповідним чином реагувати”, — зазначив експерт.

Росія підвищує ставки — вона запускає “Кинджали”, які раніше не запускала по території України. Наші іноземні партнери почали говорити про коаліцію винищувачів. Тому, можливо, це новий етап протистояння.

“Звичайно, росіяни готуються. Чому “Кинджали”? Бо росіяни вирішили, що вони знайшли ту саму ціль, яка для них є стратегічно важливою. Багато зараз дискусій точиться про те, влучили чи ні росіяни минулої ночі по нашому комплексу протиповітряної оборони класу Patriot. Я довіряю офіційним джерелам інформації. Офіційний спікер каже, що не влучили. Це насправді дуже важлива історія, бо ми не можемо дозволити собі такий величезні втрати. Ба більше — я знову підкреслюю, що наші оператори протиповітряної оборони знають свою справу, діють комбіновано, системно і в такий спосіб, щоб не наражати на смертельну небезпеку тих самих операторів, які безпосередньо задіяні до експлуатації і використання цієї дуже важливої і дуже потужної техніки”, — прокоментував Владислав Селезньов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

СБУ підрубає економічні ноги військового колоса Росії і обрубає частину збройних рук. На частку ЗСУ лишається робота з усім гігантським "тулубом", - Голобуцький

неділя, 28 квітень 2024, 0:30

"Хороша ніч: палали два НПЗ і військовий аеродром ворога. СБУ добре попрацювала. Накрили (разом з ЗСУ) військовий аеродром «Кущевск», а також Ільський та Слов’янський НПЗ на Краснодарщині. На аеродромі, який дуже естетично палав після влучання, були де...

Шойгу міг би вчинити переворот і скинути Путіна? - Андрій Бондар

неділя, 28 квітень 2024, 0:15

"Те, що нині відбувається в Москві, інакше, ніж антикитайським заколотом, назвати не можна. Був би сильний крок з боку Сергія Шойгу ввести в Москву танки і захопити владу в Кремлі й Останкіно. Путіну - стрімкий бекіцер", - пише публіцист Андрій Бондар ...