Створили благодійний фонд з уставом у 5000 грн, щоб вкрасти пожертви хворим дітям: Політтехнолог розповів, хто насправді кришує шахрайські схеми відновлення "Охматдиту"

Політтехнолог Олексій Голубоцький відгукнувся на скандал тижня щодо нахабної крадіжки коштів сердобольних українців, зазначають Патріоти України.

Міністр охорони здоров'я і українське суспільство бачили однакові документи фірми-переможця тендеру на найбільш резонансне на сьогодні будівництво - відновлення Охматдиту. Цікаво, чому МОН і суспільство прийшли до різних висновків?

Зруйнований Охматдит, на відбудову якого зібрано сотні мільйонів пожертв. І довкола витрати людських коштів вибухнув неймовірний скандал - бо вкрасти спробували навіть на цьому.

Тендер виграла фірмочка ТОВ "БУД-ТЕХНОЛОДЖІ", ЄДРПОУ 40327505. Статутний капітал: 5 000 грн. Автотранспорт у власності ТОВ відсутній. Майно у власності ТОВ відсутнє. Засновник і власник - Кобизь Василь Юрійович, 20.03.1988 р.н. із Запоріжжя. Пишуть, що 28.07.2024 виїхав з України.

У 2017 Марченка затримували за фіктивні акти виконаних робіт з будівництва у Запоріжжі та Мелітополі на суму 87 млн грн

Інший причетний до компанії - Марк Марченко. Раніше компанією "БУД-ТЕХНОЛОДЖІ" керувала Ольга Шаленна - матір Євгена Шаленного, який, за даними "Запорізького центру розслідувань", є бізнес-партнером Марченка. Вони обоє з 2015 року розвивали у Запоріжжі місцевий осередок партії "Сомопоміч" Садового. У 2017 Марченка затримували за фіктивні акти виконаних робіт з будівництва у Запоріжжі та Мелітополі на суму 87 млн грн. У 2022 році виявилося, що у "БУД-ТЕХНОЛОДЖІ" та компанії Марченка SENSAR Development є земля у передмісті Львова нібито під будівництво реабілітаційного центру для воїнів АТО. Проте з'ясувалося, що 99% площі забудови мав зайняти ТРЦ.

Пропозиція ТОВ Кобизя була третя за дороговизною з-поміж 14 учасників конкурсу і становить 307 млн грн. Десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше - від 42 до 286 млн грн. Однак з жодним з них замовник перемовини не вів, ніяк не пояснюючи своє рішення. Є дані, що умови тендеру були підігнані під власне цю фірмочку-ноунейма.

Міністр Ляшко написав публічно, що "рекомендували обрати переможцем" дорогезного ноунейма саме вони. Нібито "на підставі даних відкритих джерел та аналізу наданих документів" - тих самих даних і документів, де купа українців визначила і відсутній статутний капітал, і відсутній досвід, і відсутню техніку...

Міністр Ляшко написав публічно, що "рекомендували обрати переможцем" дорогезного ноунейма саме вони. Нібито "на підставі даних відкритих джерел та аналізу наданих документів" - тих самих даних і документів, де купа українців визначила і відсутній статутний капітал, і відсутній досвід, і відсутню техніку, і заявку на оренду техніки, котра не дістає вище 2 поверху, і відсутні відповідні напрямки діяльності в зареєстрованому Статуті... Міністерство і суспільство якось геть по-різному читають ті самі цифри і дані.

І ніхто навіть не почухався щодо наслідків настільки нахабної дискредитації (чергової) людської благодійності. І щодо реакції кожного, хто напряму чи через свого роботодавця (а таких сотні крупних компаній і, відповідно, десятки і сотні тисяч працівників) доклався власними грошима до майбутнього відновлення дитячої лікарні.
А тоді публічним особам лишається тільки переконувати аудиторію, що суди Лінча - не варіант...

Гадаю, час запроваджувати офіційно однозначну інструкцію: зовнішній контроль (хотілось би додати "з правом вільного відстрілу", але це вже фантастика) представниками союзників хоча би подібних тендерів на людські гроші. На жаль, самі українці не спроможні не красти навіть в настільки чутливих сферах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Останні новини з КурНР: Спалено українську та кілька російських одиниць бронетехніки, кадирівці тікають срочників Путіна кладуть пачками. Росіяни відступають. Z-воєнкори в істериці

середа, 7 серпень 2024, 8:05

Патріоти України пропонують вашій увазі зведення ключових подій в районі Суджі від Юрія Бутусова. 1️⃣ Сили Оборони ведуть групу полонених кацапів на територію України. . 2️⃣ Ворог уразив нашу ББМ. Подальша доля машини та екіпажу невідома. . 3️⃣ Знище...

Хай живе КурНР: Вояки Путіна відступили ще з одного населеного пункту Курщини (мапа)

середа, 7 серпень 2024, 7:33

РосЗМІ поширюють інформацію про втрату контролю над н.п. Свердликово, що на Курщині, передають Патріоти України. "Появилась информация, что ВСУ подтягивают силы к границе для повторной мощной атаки на Курскую область.", - повідомив напередодні ввечері ...