"Святі" Кличко, Микитась і Столар" Українців вразила картина з офісу керівника Укрбуду, якого звинувачують у відмиванні коштів (фото)

У мережі з’явилися фото картини з офісу керівника Укрбуду екснардепу Максима Микитася, якого, серед іншого, звинувачують у привласненні коштів та хабарництві. Фото картини опублікував український журналіст Денис Казанський у Facebook, передають Патріоти України.

«Насправді, такі „витвори“ розповідають про наші еліти більше, ніж будь яке розслідування», — написав він.

На картині зображені сам Микитась, мер Києва Віталій Кличко, проросійський депутат Вадим Столар та інші в образі «святих».

На рамці знизу картини видно напис «С нами Бог».

Микитася, експершого заступника начальника Генштабу ЗСУ та ще чотирьох особіб підозрюють у заволодінні коштами Міністерства оборони у 2018 році, коли відомство уклало з підконтрольними народному депутату компаніями контракти на будівництво захищених складів зберігання ракет та боєприпасів ЗСУ.

Роботи мали закінчити до 2021 року. Однак фактично будівництво так і не почалося.

Самого Микитася підозрюють в заволодінні 307 млн грн, а загалом нардеп має вже чотири підозри:

18 жовтня 2022 року його затримали за підозрою в хабарництві. За даними САП, він запропонував меру Дніпра Борису Філатову 22 млн євро за те, щоб Європейський банк реконструкції та розвитку уклав із підконтрольними екснардепу компаніями контракт на будівництво метро в Дніпрі поза конкурсом.

11 липня 2023 року ВАКС продовжив Микитасю тримання під вартою до 8 вересня, однак зменшив заставу з 40 до 20 млн грн. 21 липня стало відомо, що він вийшов із СІЗО під заставу.

Микитась також є обвинуваченим в іншій справі - за фактом заволодіння 81 млн грн коштів Нацгвардії під час будівництва квартир для військових.

У 2010−2016 роках Микитась був президентом державної будівельної корпорації Укрбуд та членом партії Удар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...