"Свідомо ризикують життям": У ГУР Міноборони розповіли про росіян, які допомагають Україні всередині Росії

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в інтерв'ю розповів про росіян, які допомагають Україні всередині Росії, передають Патріоти України.

«Тривають спецоперації, активні заходи Головного управління розвідки, а також інших сил, зокрема і сил усередині самої Російської Федерації. Це як партизани, так і люди доброї волі, які продовжують боротись із режимом [російського диктаттора] Путіна, допомагати Україні протидіяти ворожій геноцидній агресії, війні режиму Путіна проти України», — сказав Юсов в ефірі Radio NV, коментуючи диверсію на Чкаловському аеродромі у Підмосков'ї.

Представник ГУР зауважив, що мотивація росіян, які допомагають Україні, різна, однак дехто з них свідомо ризикує життям через громадянську та політичну позицію.

На питання про те, чи справді агентура ГУР у Росії збільшилась на 300%, Юсов відповів: «Можемо підтвердити, що значно зросла кількість агентури. Це люди, які перебувають на різних позиціях у суспільстві чи в державному апараті, і надають різну допомогу. Від простої інформації про пересування тих чи інших сил і засобів до важливої агентурної інформації — щодо того, що відбувається у вежах Кремля».

20 вересня ГУР Міноборони повідомило, що невідомі диверсанти підірвали два літаки та гелікоптер у Підмосков'ї на аеродромі Чкаловський, де базуєься урядова авіація.

За інформацією розвідки, невідомими особами на аеродромі, який ретельно охороняється, було закладено вибухівку та підірвано літаки АН-148 та ІЛ-20 (обидва відносяться до 354 авіаполку спеціального призначення), а також вертоліт МІ-28Н, який до цього активно залучався до збиття ударних дронів над Московською областю.

У ГУР розповіли, що пошкодження літаків не дозволять розраховувати на їх швидке відновлення. У гелікоптера вибухом пошкоджено хвостову частину. Ще один АН-148, який перебував поруч з іншими на стоянці, зазнав незначних ушкоджень.

Росія проводить заходи з пошуку диверсантів та обмеження поширення в місцевих ЗМІ інформації про подію.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...