"Сигнали вони нехай один одному надсилають": Експерт назвав єдине позитивне рішення для України на саміті НАТО

Рішення саміту НАТО, який відбудеться в липні цього року у Вільнюсі, про вступ України до Альянсу за прикладом Фінляндії буде єдиним позитивним результатом. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в інтерв’ю, передають Патріоти України.

За його словами, запевнення генсека НАТО Єнса Столтенберга про надсилання Україні “чіткого сигналу” на наступному саміті не матиме сенсу без чітко ухваленого рішення. “Вони люблять цей вираз — “дати сигнал”. Але краще хай вони ці сигнали надсилають один одному. Нам потрібне конкретне чітке рішення про прийняття України до НАТО за такою ж процедурою, за якою приймалася Фінляндія. Якщо на цьому саміті буде чітке розуміння, що ми за такою процедурою будемо прийматися в НАТО, тоді це саміт, який буде позитивним для нас. Якщо таке рішення на цьому саміті ухвалене не буде, то він не має сенсу”, - стверджує Світан.

Експерт вважає, що Україна не може довіряти будь-яким іншим “паперовим” гарантіям після того, як не спрацював один із таких “папірців” — Будапештський меморандум. Альтернативою вступу до НАТО, на його думку, може бути лише відновлення ядерного статусу України.

“Якщо нас не приймуть у НАТО, то нам треба вирішувати питання про відновлення свого ядерного статусу. У нас 15 ядерних реакторів, у нас є достатня кількість місць, звідки можна дістати той самий уран, є уранові рудники. Є технології та інженерно-технічний склад для виробництва тактичної ядерної зброї. А далі вже справа часу, коли ми відновимо цей потенціал”, - зазначив Світан.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...