Сили оборони ліквідували у Саках високопоставленого командира Повітряно-космічних сил РФ, - соцмережі

У тимчасово окупованому Криму внаслідок удару Сил оборони по командному пункту російських Збройних сил 4 січня загинув командир 3-го радіотехнічного полку Повітряно-космічних сил РФ полковник Вадим Ісмагілов. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов з посиланням на російські джерела, передають Патріоти України.

Ймовірно, Ісмагілов був ліквідований під час атаки ракетами Storm Shadow на російський військовий аеродром Саки, зазначає Бутусов. Журналіст називає 3-й радіотехнічний полк ключовою частиною в структурі ППО Криму, оскільки він озброєний радарами далекої дії. Окрім того, російська база у Саках розташована у захищеній споруді під землею. Ліквідація Ісмагілова підтверджує неефективність російської ППО, каже Бутусов.

Те, що полковник був ліквідований в результаті удару по Саках, підтверджує й моніторинговий Telegram-канал Кримський вітер. Усього Силам оборони вдалося ліквідувати 12 російських окупантів, дев’ятеро нібито отримали травми, повідомляє паблік. Ще десятки — опинилися під завалами.

Бутусов додає, що українська авіація одночасно з ударом по аеродрому Саки знищила позиції 222-го вузла зв’язку радіотехнічних військ ПКС РФ у Євпаторії, який озброєний радарами Оборона-14. Таким чином українські військові, за твердженням Бутусова, намагаються вивести з ладу систему управління та спостереження ППО на західному узбережжі Криму, звідки ворог контролює західну частину Чорногго моря та окуповану частину Херсонщини.

4 та 5 січня у тимчасово окупованому Криму лунали вибухи. Пізніше стало відомо, що Україна атакувала російський військовий аеродром Саки. Російське Міноборони заявило, що ЗСУ атакували Крим керованими авіаційними ракетами. У Росії стверджували, що їхня ППО перехопила і знищила чотири українські ракети над Кримським півостровом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...