Сили оборони України досягли тактичних успіхів у наступі на Токмацькому напрямку, - ISW

Українські війська досягли 20-21 серпня тактично значущих успіхів у Роботиному на заході Запорізької області, йдеться у щоденному звіті Інституту вивчення війни.

Геолокаційні кадри, опубліковані 20 і 21 серпня, вказують на те, що українські сили досягли центральної частини Роботиного (10 км на південь від Оріхова) і прорвали деякі російські оборонні укріплення на південь від Малої Токмачки (9 км на південний схід від Оріхова).

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські сили досягли успіху в напрямку на південний схід від Роботиного і на південь від Малої Токмачки, а російські сили безуспішно контратакували на схід від Роботиного. Маляр і російські джерела заявили, що в Роботиному тривають бої.

Один із прокремлівський "воєнкорів" стверджував, що українські війська захопили деякі позиції на частині російської передової лінії оборони після посилення атак на лінії Роботине-Вербове (21 км на південний схід від Оріхова). А деякі російські джерела повідомили, що російські війська відступили з деяких позицій поблизу Вербового в рамках еластичної оборони, ймовірно, у відповідь на український наступ на південь від Малої Токмачки, йдеться у звіті інституту.

Раніше ISW вже оцінював, що українські атаки на Роботине є тактично важливими, оскільки український наступ в цьому районі може дозволити українським військам почати діяти в обхід найщільніших російських мінних полів.

"Просування українських військ через поля в цьому районі, ймовірно, підтверджує цю оцінку. Наполегливе просування українських військ в районі Роботиного також, ймовірно, має на меті послабити російські сили, які доклали значних зусиль, ресурсів і особового складу для утримання позицій навколо Роботиного", – наголосили в інституті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...