Символічно: Через російську атаку "ледь не знесло голову" демонтованій Катерині II

Через російські удари по Одесі в ніч на 6 листопада, зокрема, деформувало короб, де зберігається в Художньому музеї демонтований пам’ятник Катерині II. Про це повідомив одеський волонтер Олександр Бабич у Facebook, передають Патріоти України.

Він уточнив, що пам’ятнику ледь не знесло голову. «Учора, коли розгрібали все, що накоїла орківська ракета в Художньому музеї, подивився на короб, який накриває Катьку. Його деформувало ударною хвилею і їй ледь не знесло голову. Такі справи. Такий символ», — ідеться в його повідомленні.

У ніч на 6 листопада РФ атакувала Одесу й Одеську область. У регіоні працювала ППО. Унаслідок удару пошкоджено Художній музей у центрі Одеси, сьогодні мають відзначати його 124-річчя.

Вибуховою хвилею пошкодило житлові будинки. Окупанти вдарили по Одесі ракетою Онікс і балістичною ракетою Іскандер-М. Вона влучила в законсервоване приміщення. Шахеди атакували припортову інфраструктуру міста, є пошкодження. Постраждали вісім осіб.

30 жовтня 2022 року міськрада Одеси підтримала демонтаж пам’ятника Катерині II. Уже в грудні того ж року почався його демонтаж.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...