"Син із дружиною поїхали до росіян, а старенькі батьки - на підконтрольну Україні територію": Телеведуча розповіла щемливу історію родички з Херсонщини

"Довго думала, чи виставляти цей текст від моєї подруги і землячки. І таки зважилася. Бо це теж реальність, нелінійна та неоднозначна. Досить поширена і суперечлива. І з якою ми скоро стикнемося лобами", - пише телеведуча Тетяна Висоцька на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"На 8 березня вийшла на зв‘язок моя двоюрідна сестра, їй 60 років. Поки Херсон був в окупації, її чоловік щодня приходив на ринок за свіженьким для дружини і так ми тримали зв‘язок. Потім я рідко там бувала і ми якось загубилися. Я не наярювала, не дзвонила, розуміла їхній стан. А тут сестра скинула вітальну картинку, я їй пишу, як справи, а вона - зараз передзвоню.

Крізь ридання розповідає - син з дружиною і дитиною виїхали в Анапу в кінці серпня. Потім криками і вмовляннями змусили виїхати і їх з чоловіком. Син казав, прийдуть українці, будуть бомбити, хорошого тут нічого не буде, тобто перейшов на той бік, моє суцільне розчарування.

Приїхала сестра з чоловіком в Анапу і почався концтабір, туди не ходи, нічого не дізнавайтесь, вас сюди привезли, сидіть рівно. Вона правдами і неправдами вирвалася на вокзал і домовилася з перевізником. Застрибували в автобус на ходу, утекли в Німеччину. Там почався інший жах. Ті, хто приїздить і одразу реєструється, в них все добре, і житло, і виплати. А вони хотіли їхати в Україну. Тому жили в величезних наметах з 2-ярусними металевими ліжками та жахливою їжею.

Видали по 500 євро і одразу по 400 забрали за житло і харчування. Почала вона знову ходити на вокзал, знайшла волонтерів і врешті дісталися вони таки України. Зараз на Західній лікуються і планують вертатися в Херсон. Чоловік під час цих "мандрів" схуд на 15кг, у неї відмовили ноги, зараз починає потихеньку ходити.

Син сказав, що вони зрадники і не спілкується з ними, і своїй доньці, їхній онуці, не дозволяє. А з рейсу повернувся старший онук, дізнався всю історію і не спілкується з батьками. Сестра моя плаче, просить, мовляв, це ж все-таки твої батьки, а він сказав, вони зрадили Україну, це їхній вибір. Може, колись, але точно нескоро.

А наостанок сестра мені крізь сльози розповідає, сниться їй сон, ніби стоїть вона на вікні і воно таке величезне. Сестра хоче вилізти назовні і не може, хоча воно велике. Дивиться вона вниз, а там паски гарні, різнокольорові, і їх так багато. Мабуть до Великодня все-таки будемо вдома, каже…".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Роман "С*ки і рука гімназиста": Блогер Чепинога дотепно розповів, як Кокотюха писав радіодиктант за текстом Забужко

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 21:57

Сьогодні, 25 жовтня, об 11:00 всі охочі змогли написати Радіодиктант національної єдності, який цьогоріч склала письменниця Оксана Забужко, нагадують Патріоти України. З цього приводу блогер Віталій Чепинога придумав анекдот про те, як писатиме диктант...

Довелося брати кредит: У співачки-зрадниці Повалій виникли проблеми з грошима

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 21:45

В минулому відома українська співачка, а зараз зрадниця, яка підтримала війну в Україні та переїхала в РФ, Таїсія Повалій постала перед фінансовими труднощами в країні-агресорці. Виявилося, що артистці навіть довелося взяти кредит задля великої покупки...