Ситуація навколо Очеретиного важка і може погіршитися. Чим небезпечне просування ворога, - Михайло Жирохов

Військовий експерт Михайло Жирохов прокоментував в ефірі Radio NV, яка ситуація навколо селища Очеретине, де, як повідомляється, є просування росіян, передають Патріоти України.

«На жаль, ситуація навколо Очеретиного дуже важка і вона має схильність до того, що вона буде лише гіршою. Тому що таке просування дає величезні переваги росіянам на флангах. І тому утримати інші населені пункти, іншу лінію оборони буде дуже важко», — зауважив Жирохов.

Експерт розповів, що робить наше командування, аби стримати ворога: «Перекидають резерви, яких, на жаль, не дуже багато, намагаючись вибити з цих позицій, тому що Очеретине — така собі клішня. Це дуже важко і дуже непросто. Це прорив вже не тактичного, а стратегічного рівня. І тому росіяни, думаю, зараз підсилять свій удар».

За інформацією ISW, війська РФ нещодавно підтвердили просування в Очеретиному — селищі на північний захід від Авдіївки. На відео з підтвердженою геолокацією від 22 квітня, видно, як окупанти підіймають російський прапор над адмінбудівлею в центрі Очеретиного.

Це свідчить, що росіяни захопили залізничну станцію, перетнули залізничне полотно та просунулися на північ у центральну частину населеного пункту. Також, за їхніми даними, додаткові геолоковані кадри від 22 квітня свідчать, що російські війська просунулися й до іншої будівлі в південній частині Очеретиного.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Панство, нічого не муляє?": Військовий різко висловився про чоловіка у футболці з написом "ухилянт" (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:44

Журналіст, блогер та військовослужбовець ЗСУ Віктор Трегубов різко висловився про чоловіка у футболці з написом “ухилянт”. Відповідний допис він опублікував на своїй сторінці у Facebook, доповнивши його світлиною, передають Патріоти України. “Панство, ...

Речник Повітряних сил ЗСУ Євлаш розповів про особливості останніх ворожих дій у небі над Україною

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:55

Ілля Євлаш, речник Повітряних сил ЗСУ, зазначив, що останніми днями фіксується відсутність "шахедів" у повітряному просторі України, однак ворог робить більший акцент на балістичне озброєння та на керовані авіаційні ракети типу Х-59, передають Патріоти...