Ситуація під Вугледаром загострилася: Маломуж пояснив, чим для України обернеться втрата міста

Ситуація біля Вугледара на Донеччині може розвиватися за двома основними сценаріями. Зокрема, загроза існує для Покровська. Таку думку висловив генерал армії Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

З його слів, в разі захоплення Вугледара окупанти отримають прямий вихід на Покровськ, а також зможуть просуватися територією Донецької області. Такі дії ворога можуть загрожувати українським військовим підрозділам, які перебувають у регіоні.

"Це стосується як можливого наступу ворога в напрямку Донбасу, так і утримання логістичного шляху для забезпечення угрупувань Донеччини та Запоріжжя. Це альтернативний шлях Кримському, у випадку знищення Кримського мосту і паромних переправ", - заявив Маломуж.

Він наголошує, що Вугледар є важливим логістичним та оборонним центром, а тому дуже важливо утримати його під контролем України.Маломуж каже, що ЗСУ зміцнили свої позиції, але росіяни мають чисельну та вогневу перевагу.

За словами генерала, командування розглядає два сценарії: перший передбачає контратаку з флангів, що може знецінити можливості противника; другий – можливу евакуацію військ у разі критичної ситуації.

"Це надзвичайно складна ситуація, тому противник поступово просувається в плані охоплення Вугледару. Але якщо говорити про перспективи, то ми оцінюємо ці загрози та розглядаємо два сценарії", - висловився генерал.

На даний момент ситуація під Вугледаром залишається напруженою, з постійними атаками з боку російських військ. Інформація вказує на те, що кількість атак на українські позиції зростає, а командування ЗСУ готує нові стратегічні рішення для захисту території.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

СБУ затримала топ-менеджера Енергоатома на хабарі у 100 тисяч гривень - ЗМІ

субота, 28 вересень 2024, 19:43

Директора з контрольно-ревізійної роботи Енергоатому Олександра Скопича затримала Служба безпеки України за отримання хабара у розмірі 100 тисяч гривень. Про це повідомив редактор проєкту Наші гроші Юрій Ніколов із посиланням на джерело в СБУ, передают...

Рух довелось призупинити: На залізничному мосту в Росії стався вибух

субота, 28 вересень 2024, 19:29

У суботу, 28 вересня на залізничному мосту в Самарській області Росії стався вибух. Про це повідомив Telegram-канал Baza, передають Патріоти України. В результаті вибуху було пошкоджено дві бетонні конструкції, які підтримують залізничне полотно. За сл...