Ситуація ускладнюється: Йорданія перекидає війська до ізраїльського кордону, - ЗМІ

Йорданія перекидає додаткові війська до кордону з Ізраїлем. Цей крок послідував після заяв жителів Йорданії про намір прорвати кордон і вторгнутися в Ізраїль в найближчу п'ятницю. Про це повідомляє "Голос Ізраїлю", передають Патріоти України.

При цьому, як повідомили йорданські ЗМІ, перекидання робиться для того, щоб перешкодити місцевим палестинцям прорватися і допомогти бойовикам ХАМАСу. Однак офіційного коментаря з цього приводу від влади країни ще не було.

Раніше в йорданській столиці Аммані біля будівлі мечеті аль-Хусейні пройшли мітинги палестинців і місцевих арабів, які висловлювали невдоволення проамериканською політикою керівництва держави. Однак, у публічному зверненні король Йорданії Абдалла заявляв, що мир на Близькому Сході неможливий без створення палестинської держави.

Відносини Ізраїлю Йорданії

Нагадаємо, на початку жовтня відносини між двома країнами зіпсувалися на тлі релігійних розбіжностей. Так, в МЗС Йорданії заявили, що Ізраїль обмежує доступ мусульманським віруючим до Храмової гори.

Перед цим прем'єр-міністр Біньямін Нетаніягу повідомив про будівництво нового паркану на кордоні з Йорданією після того, як з'явилася інформація про припинення ЦАХАЛом контрабанди іранської вибухівки з Йорданії до Ізраїлю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...