"Та це вже АТО почалася": Експерт розповів, що позиційна війна в Україні вже йде повним ходом

Стратегічних активних дій не відбувається що найменш з минулого року. Тому можна говорити, що позиційна війна, яку розв’язала Росія проти України, вже є. Про це в єдиному телемарафоні розповів секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко, передають Патріоти України.

"Можна говорити про те, що ця позиційна війна вже є. Тому що ми бачимо таких стратегичних активних дій не відбувається, мабуть, з минулого року... де противник там пройшов перед Бахмутом, а далі вже залишилося в нас плюс-мінус по 10 кілометрів. Це не є особливим просуванням... Часто можна чути серед військових фразу "та це вже АТО почалося", - зазначив Роман Костенко.

Також він підкреслив, що бойові дії, які зараз йдуть - це війна економік і війна рекрутів, яка дасть перелом в позиційну або стрімку сторону.

"Взагалі з військово-політичної точки зору ми перейшли в фазу війни... це війна економік і війна рекрутів. І вона за собою часто веде або позиційну війну, або якусь стрімку війну. І це все залежить від того, в кого на якому рівні розвинена економіка, є ресурси і є союзнику", - наголосив Роман Костенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...