Таємниці королівського двору: Що приховувала принцеса Діана (фото)

У середу, 1 липня, принцесі Діані могло б виповнитися 59 років. Вона померла 31 серпня 1997 року внаслідок травм, отриманих в автокатастрофі на мосту Альма в Парижі.

Неординарне життя і загадкова багато в чому смерть принцеси Уельської стали давно центром уваги до її особистості. Деталі її біографії описані в багатьох книгах та пресі. Проте кожна публікація, пов'язана з її ім'ям, викликає непідробний інтерес. У день народження принцеси Діани журналісти згадали про 5 таємниць, які вона приховувала, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Заповіт

Тільки 5 років тому стало відомо, що і кому заповіла принцеса Діана: вона залишила своїм синам Вільяму і Гаррі по $30 мільйонів, які вони змогли отримати після досягнення 30-річчя. Також принцу Гаррі Діана передала свою весільну сукню, а принц Вільям отримав знамениту обручку, прикрашену 18-каратним сапфіром і діамантами, яку зараз носить його дружина Кейт Міддлтон.

Принцеса Діана з синами Вільямом і Гаррі

Принц Вільям і принц Гаррі

Зробила подарунок принцеса і своєму другові та дворецькому – Полу Баррелу. Вона заповіла йому 95 тисяч доларів готівкою.

Принцеса Діана і Пол Баррел

Весілля століття

"Весілля століття" – а саме так називали одруження Леді Ді та принца Чарльза, за яким спостерігали за офіційними даними, 750 мільйонів осіб з усього світу, – було затьмарене відразу кількома скандалами. Наречена, вимовляючи присягу чоловікові, помилково назвала його ім'ям майбутнього свекра, а з тексту заздалегідь викреслила слова про беззаперечну покору чоловікові.

Весілля принцеси Діани і принца Чарльза

Втім, відзначився і Чарльз, який замість стандартної фрази "клянусь розділити з тобою все, що мені належить", сказав "обіцяю розділити все, що належить тобі".

Весілля принцеси Діани і принца Чарльза

Спроби самогубства

Діана розповідала в одному з інтерв'ю, що була настільки нещаслива, що за своє недовге життя зробила дві спроби самогубства, одну з них бувши вагітною принцом Вільямом.

Принцеса Діана

"Я була відчайдушно нещаслива, і для будь-якої людини, крім Чарльза, це було очевидно. Я потребувала медичного догляду – в такій депресії я перебувала! Намагаючись перерізати собі вени ножем, я знівечила руки і груди. Але навіть це не справило на Чарльза ніякого враження", – пояснювала колись свої вчинки принцеса Уельська.

Віра

Як заявляв в Королівському суді Лондона колишній дворецький королівського подружжя Пол Баррел і друг принцеси Діани, вона серйозно розглядала для себе можливість прийняття ісламу і переїзду в Пакистан.

Принцеса Діана

Аварія

Раніше висловлювалося припущення, що в момент загибелі Леді Ді була вагітна, на її безіменному пальці була обручка, і вона була таємно заручена з сином єгипетського мільярдера Доді аль-Файєдом, який також знаходився в автомобілі поруч з принцесою.

Принцеса Діана і Доді аль-Файєд

В ході розслідування загибелі пари, проведеного знову у 2007 році, власник паризького ювелірного магазину Альберт Репоссі заявляв, що закохані дійсно збиралася побратися. За словами Репоссі, він таємно зустрічався з Доді та Діаною в одному з готелів в Сен-Тропе на півдні Франції, щоб показати їм замовлену раніше обручку. Пізніше ювелір спростував свої свідчення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...