Таємниці РПЦ: ​"Кирило заробив $14 млрд на сигаретах і $4 млрд - на вині, агент КДБ на прізвисько Михайлов", - Шустер

У Російській православній церкві не залишилося абсолютно нічого людського, а її патріарх Кирило (Володимир Гундяєв) перетворює церкву на відділ КДБ. Про це в інтерв'ю головній редакторці інтернет-видання "ГОРДОН" Олесі Бацман заявив телеведучий Савік Шустер.

"У 2018 році під час візиту до Болгарії патріарх Кирило чогось почав говорити про історію турецько-російської війни XIX століття. Як зазвичай ляпнув таке, що взагалі-то дратувало всіх жителів Болгарії. І виступив на цю тему, просто не стримався, цілий віцепрем'єр (зараз уже колишній) Валерій Семенов. І що він сказав? Кирило – сигаретний митрополит. У 1996 році він заробив $14 млрд на ввезенні безакцизних сигарет і $4 млрд – на вині для потреб церкви. Він не східноєвропейський священник, він – другорядний агент КДБ на прізвисько Михайлов", – розповів Шустер.

Він також звернув увагу на інтерв'ю Євгена Кисельова з Андрієм Кураєвим, якого у 2020 році позбавили сану священника.

"От якраз Кураєв сказав, що, приймаючи сан, ти обіцяєш виконувати будь-які накази. Не Христові, Христос узагалі ні до чого, головне – це Кирило. Ось погляд російської православної церкви, у якій не залишилося нічого людського абсолютно", – наголосив Шустер.

За його словами, зараз серед православних священників у РФ зростає нетерпимість, зокрема щодо євреїв.

"Серед церковного кліру РПЦ стрімко розвиваються всілякі антисемітські настрої. Це теж було помічено. До чого я це кажу? Це не тому, що я сам єврейського походження й особливо це відчуваю. Це я кажу тому, що Росія поступово скочується до націонал-соціалізму. Їм треба постійно шукати ворогів. Для нинішньої російської православної церкви, в особі патріарха Кирила, в особі того самого митрополита Тихона, для них [президент країни-агресора РФ Володимир] Путін – це загалом дах. Плюс, як сказав Кураєв, Кирило почав створювати із РПЦ воєнізовану організацію", – повідомив Шустер.

Журналіст звернув увагу на те, що священникам не обов'язково мати зброю, оскільки вони впливають на уми парафіян. "Я не знаю, чи перетворяться вони на якихось ваххабітів. Але у принципі, що ще може робити кадебешник? Він може перетворювати своє відомство на відділ КДБ. Він нічого іншого робити не може і не має. Це не входить у його обов'язки. Ось він свої обов'язки й виконує. Є люди, які розуміють, але є величезна кількість людей, які ходять на ці проповіді, чують цю войовничу промову і вірять. Звісно, церковна пропаганда ще небезпечніша, бо вона агресивніша", – заявив Шустер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...

Минулого року Байден міг досягти з китайцями компромісів по завершенню бойових дій в Україні. Але зараз вони вже ні про що з ним домовлятися не будуть, - Віктор Андрусів

субота, 27 квітень 2024, 0:00

"Китай і проблема завершення війни. Від самого початку війни Китай був союзником РФ. Але не від самого початку він брав у ній активну участь. Зрозуміло, що китайці щиро вірили в "Київ за три дні", і в їхній прямій допомозі потреби не було. Але після ро...