"Така ситуація вже була в історії": Британський генерал порівняв події на фронті в Україні з календарем Другої світової

За нинішнього рівня матеріально-технічної допомоги Силам оборони України з боку Заходу українські війська можуть лише стримувати наступ росіян. Такої точки зору достримується відставний британський генерал сер Річард Лоусон Берронс, про що він заявив в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Цієї підтримки достатньо, щоб Україна не втрачала більше території - і ми бачимо, як це відбувається в Бахмуті, але ще недостатньо, щоб дати Україні потенціал викинути Росію. І це відбувається здебільшого тому, що ще немає промислових потужностей", - зазначив генерал.

Нинішній хід подій на фронтах російсько-української війни Берронс порівнює з першими роками Другої світової.

"Історія тут дуже повчальна. Якщо подумати про Європу 1940 року, вона перебувала у жахливому стані перед тодішнім натиском нацистської Німеччини. І знадобилося цілих три роки, щоб створити сили та промислові потужності, щоб дійти до дня "Д" (операція союзників з висадки в Нормандії, - ред.) 1944 року", - сказав генерал.

На його думку, "якщо Захід продовжить допомагати на нинішньому рівні, це завадить Росії зламати Україну, але точно не дасть можливості отримати рішучу і швидку перемогу".

"У такому разі ця війна триватиме два, три, чотири роки, а потім, мабуть, сторони опиняться у якомусь гіркому безвихідному глухому куті", - додав генерал.

Тож якщо країни Заходу зацікавлені у перемозі України на прийнятних для України умовах, що передбачають повне звільнення усіх окупованих росіянами українських територій, як наголосив Берронс, потрібно "різко збільшити потік підтримки України".

Довідка

Сер Річард Лоусон Берронс служив у Боснії та Герцоговині, Іраці та Афганістані.

Протягом 2013-2016 років він очолював Командування об'єднанних сил армії Його Величності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Так виборювалась 61-мільярдна допомога Україні: The Times розповіла, як британська дипломатія зіграла на слабкостях Трампа спонукавши того підтримати голосування в Конгресі

середа, 15 травень 2024, 18:22

Трамп підтримав виділення $61 млрд допомоги Україні… аби посилити свій інавгураційний тріумф у січні. Таку інформацію оприлюднила найсолідніша газета Сполученого Королівства The Times. Телеграм-канал Орестократія зробив вижимку з оригіналу публікації ....

Навіть пропагандисти Кремля були шоковані: Депутат держдуми Мілонов зізнався, що хоче зарубати Макаревича (відео)

середа, 15 травень 2024, 14:00

Скандальний депутат держдуми РФ Віталій Мілонов настільки надихнувся прикладом свого колеги Андрія Лугового, який отруїв полонієм колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка, що й сам висловив готовність вбивати «ворогів режиму». Про це він сказ...