"Таке малоймовірно в умовах війни": Пасажирський літак з Росії раптово помітили над Харківщиною

У повітряному просторі України помітили пасажирський літак. У соціальних мережах пишуть, що це був Boeing 777 – рейс Москва-Анталія, передають Патріоти України.

Зазначається, що борт зайшов у повітряний простір у Харківській області у напрямку Бахмута. В умовах війни така подія – виглядає фантастикою та дуже ризикованою з боку пілота. Тому фахівці не виключають, що програма відслідковування польотів повітряних суден могла просто дати збій.

Збій у програмі через безліч РЕБів

Все ж на флайтрадарі видно літак та його напрямок руху. "Таке малоймовірно в умовах війни. Можливо стався збій у показах на флайтрадарі, бо він цілком можливий у цьому районі. І це, скоріш за все, збій. Бо що таке флайтрадар – це програма, яка збирає інформацію з усього цього регіону. А в ньому працює зараз безліч РЕБів (радіоелектронна боротьба) та іншого обладнання. Тож, я б швидше пояснив це забоєм у програмі. Бо жоден тверезий пілот цивільного судна туди б не полетів", - розповів ТСН.ua Андрій Гук, експерт з авіаційного права.

Погана погода – не причина

Під час війни вже були випадки, коли пасажирські літаки залітали у повітряний простір України на заході нашої держави. Тоді пілот намагався таким чином облетіти грозу, і залетів на нашу територію.

"У даному випадку таке велике відхилення малоймовірне для погодних умов. Це має бути настільки велика гроза, якої просто не було до цього у природі. Це малоймовірно", - зазначає експерт.

Літають по безпечних маршрутах

Він додає, що у пілотів цивільної авіації країни-агресора є визначені маршрути, за якими вони літають, наприклад, над Ростовом. "Але те, що пілот Boeing полетів у сторону Бахмуту – малоймовірно. Швидше, це стався збій у програмі, через роботу військової техніки і РЕБів, які там є. Ними вкритий увесь регіон з усіх сторін, тому це найбільш ймовірне пояснення", - підсумовує Андрій Гук.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

СБУ завжди прилітає до окупантів двічі... Хоча може і тричі, і скільки завгодно, - Голобуцький

понеділок, 20 травень 2024, 23:24

"СБУ завжди прилітає до окупантів двічі... Хоча може і тричі, і скільки завгодно. Після повторного візиту ввічливості на НПЗ в Туапсе дрони СБУ чемно повторили візит і на Слов’янський НПЗ в Краснодарському краї. А заодно освіжили враження від військов...

Пишається своєю "безмежною мудрістю": Митрополит РПЦ порадив росіянці отруїти чоловіка миш’яком (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 23:14

Ростовський митрополит Меркурій зізнався, що штовхав одну зі своїх парафіянок до вбивства чоловіка. Про це представник так званої РПЦ розповів в інтерв'ю кремлівським пропагандистам, уривок якого розлетівся соцмережами, передають Патріоти України. При ...