Таке враження, що Путін обнулився і відбувся відкат до якоїсь "точки збереження". Але в Росії все сприйняли як належне, - Голобуцький

"Логіка ніколи не була сильною стороною російського диктатора. Але для внутрішнього споживача і так згодиться - мешканці Росії звикли до різких змін курсу Кремля", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Головне - погоджуватися з будь-якою маячнею? Путін: "Якщо Україна почне застосовувати проти РФ західну високоточну зброю великої дальності - це означатиме пряму участь країн НАТО у війні в Україні. Це означатиме, що США, НАТО та європейські країни безпосередньо воюють із Росією, що вже істотно змінює саму суть, природу конфлікту. А якщо це так - ми прийматимемо відповідні рішення".

Якась не надто адекватна заява. Путін особисто і всі російські високопосадовці з 2022 року відкрито і офіційно заявляють, що "Росія воює з НАТО". Історії про "двометрових негрів", поляків, французів, які воюють з армією Росії, які зайшли на територію Курщини, здійснюють рейди на Білгородщину, - давно і регулярно в пабліках воєнкорів і в офіційних ЗМІ.

На сьогодні кремлівська пропаганда вже всіх росіян переконала, що війна триває із Заходом, з НАТО, з Євросоюзом. А Україна - тільки театр дій, українці взагалі ні до чого, вони проти війни. За війну тільки "маріонетковий київський режим". Бо ж не може Росія зазнавати ударів і поразок від українців? Не можуть же українці на рівному місці створити дроновий флот і донищувати ЧФ РФ? Діставати розвіддані, успішно вербувати виконавців, підривати й підпалювати військову інфраструктуру? Це ж просто українці! Тож нищить армію Росії саме НАТО. Йому можна.

І з цього приводу Путін не вживав жодних заходів. Не тільки він, а ще Пєсков, Мєдвєдєв, Лавров, Володін, Шойґу, Патрушев, Ґєрасімов, Захарова, Сімоньян кричали про "перетин червоних ліній" і страшну відповідь Росії, можливо навіть ядерну. Чим все і обмежувалось. І тут раптом "добрий ранок!" - Путін знов відкрив для себе "можливу майбутню" пряму участь НАТО і ЄС у війні. І знову взявся погрожувати таким же абстрактним "прийняттям відповідних рішень".

Таке враження, що цар обнулився і відбувся відкат до якоїсь "точки збереження". Але в Росії все сприйняли як належне. Дивно і абсурдно, але в автократії нормально спрацьовує. Диктатор почав погрози з нуля? Ну, значить, так треба. "Це справа Путіна - знати, нам це ні до чого".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зеленський потрапив на той самий гачок, на який намагався упіймати Залужного до відставки, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 13 вересень 2024, 14:49

"Американські демократи в унісон завдали подвійного удару. У той час, коли кандидатка у президенти Камала Гарріс повільно смажила на дебатах Дональда Трампа, державний секретар Ентоні Блінкен відвідав Київ. Аби врешті поговорити про далекобійну зброю і...

Таке враження, що Путін обнулився і відбувся відкат до якоїсь "точки збереження". Але в Росії все сприйняли як належне, - Голобуцький

п’ятниця, 13 вересень 2024, 14:15

"Головне - погоджуватися з будь-якою маячнею? Путін: "Якщо Україна почне застосовувати проти РФ західну високоточну зброю великої дальності - це означатиме пряму участь країн НАТО у війні в Україні. Це означатиме, що США, НАТО та європейські країни без...