"Такі ми вже знищували": У 2023-му армія РФ отримала понад сто БМП-1АМ "Басурманін", - військовий експерт

Російські окупаційні війська отримали від "Уралвагонзаводу" БМП-1АМ "Басурманін". У 2023 році було передано 131 одиницю, інформують Патріоти України.

Як зазначив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, загальне замовлення на відновлення старих БМП-1 після консервації та модернізації до модифікації 1АМ "Басурманін" на 145 машин було зірвано. "З урахуванням зриву навіть такого незначного замовлення, по суті, потрібно виробляти 12 машин на місяць – ротний комплект, на 2024 рік замовлення складе 150 машин", – додав він.

Говорячи про характеристики цієї БМП, Коваленко розповів, що вона є модернізацією БМП-1 від 2018 року з БМ від БТР-82А і двигуном УТД-20С1 на 300 к.с. Крім того, "Басурманін" отримав комплекти захисту верхньої півсфери вежі, засоби зниження помітності і генератори шуму ЛГШ-689. Дальність придушення становить до 200 м, а діапазон частот – 860-886/902-928 МГц.

"Також зазначу, що згідно з верифікованими даними, за час повномасштабного вторгнення в Україну було знищено, пошкоджено і затрофеєно 47 БМП-1АМ "Басурманін". Згідно неверифікованим – близько 100 одиниць", – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...