"Тактичного значення з військової точки зору не має": Експерт пояснив, чим важлива битва за Бахмут

Бахмут не є тактично важливим пунктом з точки зору воєнної стратегії, але місто не можна здати росіянам, бо вони пропагандистською картинкою зобразять нібито "велику перемогу". Водночас експерт Олексій Гетьман вважає, що в рамках тактичної оборони можна відступити з Бахмута, як це ЗСУ грамотно зробили у випадку Лисичанська та Сєверодонецьку, передають Патріоти України.

"Тактичного значення з військової точки зору Бахмут не має. Битва за Бахмут має емоційне та політичне навантаження. РФ дуже потрібно показати хоча б трохи переможних дій. Пів року там вже відбуваються бойові дії, але просунутися, або захопити місто противник не в змозі. ЗСУ будуть тримати місто до останнього. Якщо ворог зосередить там велику кількість техніки та військовослужбовців, і нам буде безглуздо втрачати життя наших людей заради того, щоб це місто залишилось під українським контролем прямо зараз, ми зробимо так, як ми зробили у Лисичанську та Сєверодонецьку", - підкреслив Гетьман.

За словами військового аналітика, поки що ЗСУ вдається на Бахмутському напрямку сковувати велику силу ворога. "Росіяни там зазнають колосальних втрат. Бахмут обов’язково залишиться українським. Але, якщо треба буде відійти на певний час - ми можемо це зробити. Це називається тактична оборона. Треба робити правильні кроки, щоб досягти перемоги", - пояснив Гетьман.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися – Newsweek

субота, 4 травень 2024, 20:43

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...