"Там є люди, які розуміють, що Росія має бути іншою": Буданов розповів, хто допомагає спецопераціям у РФ

"Бавовна", подібна до вибухів на російському аеродромі Енгельс-2, відбуватиметься в Росії доти, доки не буде відновлено територіальну цілісність України, переконаний керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов. На це він натякнув у новому інтерв'ю американській газеті The Washington Post, передають Патріоти України.

Видання зазначає, що хоча операції на іноземній території «технічно відповідають компетенції» відомства Буданова, у розмові з WP він не підтвердив, що саме український ГУР стоїть за ударами по базі Енельс-2 в Саратовській області РФ, цілями яких були російські стратегічні бомбардувальники. Однак Буданов дав зрозуміти, що очікує навіть більшого і що Україна має агентів, які працюють всередині Росії.

«Це зруйнувало їхню [Росії] ілюзію безпеки, — сказав Буданов, коментуючи подібні удари. — Є люди, які закладають вибухівку. Є дрони. Поки територіальна цілісність України не буде відновлена, всередині Росії будуть проблеми».

Він натякнув, що деякі операції вдається організовувати завдяки опонентам російської влади. «Дійсно є люди, з якими дуже легко працювати на цій території [всередині РФ], люди, які розуміють, що Росія має бути іншою. — додав Буданов. — І ми підтримуємо таких людей».

На початку січня 2023 року Кирило Буданов зробив схожі заяви в інтерв'ю ABC. Він не став брати на себе відповідальність за удари по російських авіабазах, але припустив, що подібні удари будуть «все глибше і глибше». Тоді його прямо запитали, чи Україна завдавала ударів по російській авіабазі, на що він сказав: «Зараз я не можу відповісти на це питання. Тільки після закінчення війни». Він додав, що дуже радий бачити такі атаки, і на запитання, чи їх буде більше, відповів: «Думаю, так».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...