"Там поляже ще не одна тисяча росіян": Військовий пояснив, чому окупанти вчепилися у Вугледар

Ситуація на Вугледарському напрямку залишається напруженою, оскільки російські загарбники намагаються прорватися через українську оборону, використовуючи всі доступні їм засоби. Чому Вугледар для росіян є принциповим для захоплення, пояснив військовослужбовець, колишній радник Офісу президента та міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України.

"Так чи інакше ворог відкушує маленькі ділянки фронту – десь щось він захоплює, а ми потім контратакуємо і це повертаємо. Зараз ключовим моментом для розуміння є те, що ті війська, які зібрали для наступу, є розбитими. І ці бригади виведені зараз для відновлення. Очевидно, що буде якась пауза стосовно штурмів, хоча я думаю, що артилерійські удари по Вугледару не будуть припинятися. Однак ворогу знадобиться тиждень-два, щоб зібрати нові сили для нового штурмового удару", - вважає Андрусів.

Військовий пояснив, що поки ЗСУ утримують Вугледар, то загрожують росіянам швидким ударом на Маріуполь. Більше того, ворог не може просуватися північніше Бахмута, Слов’янська, Костянтинівки, якщо не вирішить питання стосовно Вугледара. "Вугледар для росіян є принциповим місцем. Вони мусять докласти максимум зусиль, щоб його захопити. Тому очікуємо, що там поляже ще не одна тисяча російських військових", - зазначив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Постачалася раніше до М'янми: У росіян помітили рідкісну техніку, яку виготовляли в Харкові (фото)

субота, 18 травень 2024, 19:30

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив, що у російських військ в Україні була помічена рідкісна бойова машина МТ-ЛБМШ. Фото техніки Коваленко показав у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України...

Українські дрони пролетіли біля "палацу Путіна" на березі Чорного моря – Іван Ступак

субота, 18 травень 2024, 19:19

У ніч проти 17 травня під час масованої атаки українських безпілотників, спрямованої на енергетичні об’єкти РФ в Краснодарському краї, дрони пролетіли біля резиденції російського президента на березі Чорного моря, яку називають «палацом Путіна». На це ...