"Там просто епічна історія": Військовий експерт розповів про особливості бомби, яка впала в Бєлгороді

Увечері 20 квітня в російському Бєлгороді відбувся потужний вибух через аварійне сходження боєприпасу з літака Су-34. Масштаби руйнувань є значними. Сама бомба не була призначена для скидання з великої висоти. Про це розповів головний редактор видання Defense Express Олег Катков, передають Патріоти України.

За його словами, росіяни звикли до подібних інцидентів та не обурюються, чому винищувачі літають над їхніми містами.

"Росіяни бояться власної армії"

В Бєлгороді 20 квітня відбувся потужний вибух, який призвів до серйозних руйнувань. Російська влада визнала, що інцидент стався через виліт бомби з літака Су-34.

"Це епічна історія. Тому що це була не просто авіаційна бомба, а бетонобійна БетАБ-500, яка призначена саме для ураження аеродромів, заглиблених об'єктів, укриттів. І вона впала буквально у 20 метрах від житлового будинку", – зазначив Олег Катков.

Боєприпас у Су-34 був інтегрований 2020 року. Звук, який чули мешканці Бєлгорода, був від реактивного прискорювача, тому що БетАБ-500 не призначена для скидання з великої висоти. Через реактивний прискорювач вона розганяється та отримує величезну енергію для пробиття ґрунту чи укриття.

"Те, що вона впала в десятках метрів від житлового будинку – це те, що і відбувається на болотах. Цікавим є те, що не виникає жодного питання навіть на міському рівні чи в окремих телеграм-каналах, що взагалі Су-34 з бомбовим навантаженням робив над містом?", – зауважив головний редактор Defense Express.

Він додав, що абстрагуючись від війни, у росіян все одно мав би працювати інстинкт самозбереження. Втім жодного разу, коли в Росії траплялися подібні інциденти, у людей не виникало жодних запитань.

Ба більше, росіяни вже звикли до того, що їхня авіація їх же і бомбить, і боятися треба саме власної армії. Тому що влада вирішила поставити зенітно-ракетні комплекси, зокрема "Панцир", за містом. Тобто фактично вони прикриваються житловими будинками та цивільними людьми. "Чому їхні військові захищаються місцевими мешканцями? Питань немає. Люди на болотах так і живуть", – наголосив Катков.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...