"Там здійснюється плановий маневр": Арестович розповів, що відбувається в Соледарі

Радник офісу президента України Олексій Арестович розповів про ситуацію в Соледарі. Він зазначив, що рішення про те, чи будуть українські військові виходити з міста чи ні, приймає не РФ, а наша країна, передають Патріоти України.

"Збройні Сили України не збираються поки залишати Соледар. Але що головне сталося? У російськомовному просторі міркування про Соледар пішли в російській порядку. Та й україномовному теж, це нехороша ознака, яка показує, що суспільство не навчилося мислити про війну належним чином", - зазначив Арестович у прямому ефірі з Марком Фейгіним.
Він нагадав, що ЗСУ звільнили від рашистів Херсон - великий обласний центр. Але коли РФ захоплює невеликий населений пункт, люди починають "посипати голову попелом".
"Давайте послухаємо аналіз Генерального штабу. Вони сказали дуже чітко: командування Збройних Сил України Соледар утримує, йдуть бої в ньому, не весь, звичайно, але частину Соледара утримуємо. І у нас приймається рішення, що далі робити з цією ситуацією", - додав Арестович і пояснив, що ситуацію контролює Україна і вона вирішує, що робити далі, а не РФ.
За словами радника ОП, якщо ЗСУ вийдуть із Соледару, то це не буде втечею від оточення. Це буде планове рішення командування, яке виведе сили і засоби з одного рубежу оборони на інший.
"Ми здійснюємо планову дію, це не втрата міста, коли раптово завдали потужний удар, а ми не були готові і потрапили в оточення... Там планова дія здійснюється, і це буде не заради красивих слів, не заради розради. Це маневр буде плановий. Так, під тиском противника, так, під загрозою оточення, але плановий", - зазначив Арестович.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...