Танкісти ЗСУ випробували систему LASERTAG

Українську систему LASERTAG уперше випробували під час танкових двобоїв Збройних сил України.

Танкісти ЗСУ випробували систему LASERTAG

На Рівненщині танкові екіпажі ЗСУ змагались у фінальній номінації – «Злагодженість дій підрозділу із використанням системи LASERTAG».

Цьогоріч ця конкурсна вправа з даними технічними приладами на танках виконується вперше.

Система LASERTAG. Серпень 2020. Фото: АрміяInform

Танкові взводи, обладнані датчиками та лазерами, що фіксують попадання, вели умовні бої один з одним.

Система LASERTAG. Серпень 2020. Фото: АрміяInform

Тренувальна система LASERTAG – це імітатори стрільби та мішені для відпрацювання ураження різних цілей з танка.

Відстеження танків. Серпень 2020. Фото: АрміяInform

За допомогою LASERTAG танкісти-навідники можуть підвищувати свою кваліфікацію, навчатися знаходити та уражати статичні або рухомі цілі на різній дистанції, здобувати навички взаємодії зі штатними приладами наведення та ураження, відпрацьовувати ведення вогню з гармати та кулемета танка.

«Для умовного ведення вогню з гармати та кулемета використовується імітатор стрільби зі спареним лазерним випромінювачем, що закріплюється на стволі. Відстань та область ураження гармати й кулемета різна, що робить умовне ведення вогню максимально реалістичним», – розповів керівник департаменту військового виробництва компанії SKIF Едуард Дебелий.

Танки ЗСУ під час змагань з системою LASERTAG. Серпень 2020. Фото: АрміяInform

Система LASERTAG вперше використовується у масовій кількості. Нині – на танках. Систему можливо встановити й на іншу бронетехніку.

«Дуже сподобалась запроваджена у нинішньому конкурсі система LASERTAG. Вперше стикаюсь з чимось подібним. Це щось схоже на тренажер, робота на якому наближена до реального бою», – зазначив командир взводу 17-ї танкової Криворізької бригади лейтенант Максим Захарченко.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...