Те, що не вдалося Януковичу, або Курс у Наполеони: "Зеленський почав війну проти всіх за максимальну владу", - Денисенко

Головний інструментарій зрощення тиранії: друзям - все, ворогам - закон і беззаконня

Заяви Зеленського на пресконференції з нагоди двох років президентства проаналізував Вадим Денисенко — журналіст, народний депутат України минулого скликання.

«Війна проти всіх за абсолютну владу. Яку країну будує Зеленський.

Головний посил, який дав Зеленський, звучить так: «Я впевнений в тому, що я роблю, і не обертаюся назад». Попри те, що Зеленський виглядав дещо розгубленим, важко підбирав слова, плутано говорив — він був впевненішим в собі, ніж будь-коли. І це те, чого багато хто просто не захоче помітити.

Отже, два роки Зеленський зустрів на заводі Антонова, де зараз є глобальна проблема — двоє людей, які можуть реально добудувати три літаки для українських ВПС, пішли з заводу і зараз до кінця ніхто не розуміє, як побудувати ці літаки. Але це антураж. Перейдімо до змісту.

Перше, що потрібно сказати, Зеленський абсолютно щиро впевнений, що він будує країну з нуля. Він неодноразово це говорив під час своїх відповідей. Коли ми аналізуємо і будемо аналізувати дії Зеленського, ми маємо звернути увагу на головний лейтмотив конференції: «Я будую країну з нуля». До Зеленського, за його версією, нічого не було, потім він прийшов, розібрався, зрозумів, що потрібно робити, і зараз він впевнений в собі і буде втілювати в життя свої задуми.

Аналіз головних посилів пресконференції, напевно, потрібно почати з теми так званого зовнішнього управління. Президент дуже артикульовано сказав, що ним ніхто керувати не зможе. В перекладі на людську мову, він говорить, що звільнення Коболєва без додаткових консультацій було невипадковим і в подальшому, щодо всіх інших подібних кадрових і взагалі найважливіших внутрішніх речей, він не збирається ні з ким консультуватися. І зараз, найцікавішою буде гра навколо керівника САП: чи наважиться Зеленський призначити «непогодженого» антикорупційного прокурора, який буде основою всієї антикорупційної вертикалі країни…

Другий за значенням посил: референдум по Донбасу. Що буде виноситися, незрозуміло, але це була явна заготовка, і заготовка перш за все для зовнішнього споживача.

Пасаж Зеленського про заморозку конфлікту наводить на думку, що суть референдуму може звестися до закріплення чи не закріплення в Конституції мінських домовленостей по так званому особливому статусу. Хоча зараз все це виглядає, більше як такий собі посил світовим лідерам: ми готові вийти з Мінська шляхом референдуму. Це, правда, ставить в абсолютний глухий кут всіх, але на це, судячи з усього, і розраховують на Банковій. Що це: підняття ставок чи вишукана форма капітуляції (вихід із Мінська може потягнути розвал Нормандської четвірки при ще не створеній Кримській платформі), поки говорити трохи зарано.

Окремо слід зупинитися на війні з олігархами. Закон, анонсований Зеленським, в усякому разі, виходячи з його слів, передбачає дві речі: масове переписування каналів і ЗМІ на третіх осіб з однієї сторони (між іншим, цікаво зрозуміти, чи регіональний телеканал Балоги чи Івахіва вважаються ЗМІ, які роблять їх олігархами чи ні і яка ступінь пов’язаності осіб буде допустима). Проте, важливо, що зараз ми увійдемо в систему глобального перерозподілу ЗМІ і, очевидно, передачі їх в підконтрольні владі руки (в умовне управління, коли ЗМІ будуть, де-факто, фінансуватися тими самими олігархами, але в системі менеджменту з’являться «правильні» люди з «правильними» посилами).

Другий аспект — почнеться вибіркова антимонопольна чистка з невеликими елементами чи, точніше, зачатками правил лобіювання. Або якщо говорити менш корректно — почнеться перерозподіл певних активів. Також слід сказати, що, виходячи зі слів президента, Петру Порошенку вже зараз потрібно шукати собі наступника.

Щодо долі Віталія Кличка, то його оточення, де-факто, визнано корупціонерами і можна з великою долею імовірності говорити, що протягом найближчого часу продовжиться накат на оточення Кличка, з’являться якісь «красиві факти», а коли буде проведена інформатака і ряд затримань, тоді Кличка можуть відправити у відставку (судячи з усього це має статися в період літнього затишшя). Варто звернути увагу на пасаж Зеленського про те, що Кличко «неправильно себе поводить». Перекладається це так: «Не починай мене атакувати, бо буде гірше. Тому просто змирися і чекай свого заклання».

Один з найважливіших посилів Зеленського — це його переписка з Яною Дугарь, яку підозрюють у вбивстві Павла Шеремета. Це безумовний дзвіночок Арсену Авакову.

І нарешті є ще один момент — відсутність відповіді на питання вакцинації. Зеленський дуже хотів себе виправдати, але тут у нього просто немає аргументів.

В цілому, зараз можна чітко говорити, що Зеленський точно почав війну проти всіх. Він не розуміє до кінця, що в результаті цієї війни буде, але точно розуміє, що він воює за максимальну владу. А це значить, що правила гри в найближчі місяці будуть формуватися щодня і в ручному режимі. Виграти в цій грі він зможе тільки за наявності дуже швидких рішень (по суті, це має бути бліцкриг), високого рейтингу і відсутності опозиції. Правда, повірити в те, що олігархи зможуть об’єднатися, зараз просто неможливо. Тому він має певні шанси на перемогу", — написав Вадим Денисенко.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...