"Те, що відбувається в РФ, нагадує цирк. Причому кролик, якого витягують із циліндра, і сам факір, і глядачі, і директор цирку, вірять, що кролик з’являється за допомогою чар", - Володимир Огризко

"Я слухаю виступи Путіна не тому, що мені це подобається, а тому, що мушу. Роблю це з відразою, але що поробиш. У своєму виступі 18 січня Путін повторив стандартну кремлівську брехню про те, що Росія почала «СВО» в Україні нібито для того, щоб припинити бойові дії на Донбасі, що відбуваються з 2014 року. У тому, що він сказав, це справа не тільки в тому, що це брехня, а трохи глибше. Путін особисто, і це вже давно, живе в паралельній реальності. Цього ми не можемо собі уявити, бо намагаємося об'єктивно дивитися на речі і стоїмо обома ногами на грішній землі. Він від цієї грішної землі вже давно відірвався, відірвавши і своє оточення, і, що найприкріше, своє населення", - пише український дипломат Володимир Огризко у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Адже, що відбувається? Згори ідуть меседжі, яким чином треба брехати. Ця брехня іде через найближче оточення, потім пересилається на пропагандистські інформаційні канали, через них вона забиває мозок кожного пересічного росіянина. А потім повертається назад, коли оці самі пересічні росіяни на всіх можливих і неможливих заходах кричать те, що хоче почути Путін.

І тут спрацьовує цікавий механізм, коли той, хто передавав інформацію вниз, отримавши її з того самого низу, починає в неї так само вірити. І це зачароване коло, яке відриває, власне, не тільки Путіна, але і їх усіх, від того, що реально відбувається за вікном.

Я нещодавно спілкувався з одним колегою. Він сказав: ви знаєте, мені те, що відбувається в Росії, нагадує цирк. Питання в тому, що і сам кролик, якого витягують із циліндра, і сам факір, і глядачі, а головне, що і директор цирку, вірять, що кролик з’являється за допомогою чар.

Те, що говорить Путін, він вірить цьому на 99%. Він вірить у те, що українців немає. Чому? Бо він свого часу послав цей меседж униз, меседж там пожив, попрацював, завоював 80% прихильників, і повернувся йому назад. І Путін вважає, що це так і є. Чому Путін послав такий меседж? Це вже треба копати глибше — чому він начитався неадекватних книжок, хто йому це нашіптував, для чого? Але Путін живе в абсолютно іншому світі. І в цьому світі він видає те, що вважає правильним.

Коли ви дивитеся не лише Путіна, але й пабліки російські, то ви бачите, що навіть пересічні росіяни вважають, що вони нас прийшли визволяти. Ось у чому трагедія. Але цим своїм виступом Путін посилає сигнали і у Вашингтон, до колективного Заходу. Як же їх прочитали там?

Відповідь пролунала 18 січня від Генсека НАТО Єнса Столтенберга: давайте будемо розуміти, що критичний момент є вже сьогодні і робити правильні висновки — чим більше зброї, тим швидша перемога. Тому Путін зараз може говорити про що завгодно. На Заході вже не вірять жодному його слову. Оці лякалки про мобілізацію — то 500 тис., то вже більше, військових спеціалістів не лякають. На це є дві причини. Таку орду не тільки треба пригнати на пункти збору, але й одягнути, нагодувати, розмістити, а потім навчити обходитися, щонайменше, із АК. Але оскільки Путін бігає по світу і просить все у тих країн, у яких ще може, то це означає, що нічого, окрім гарматного м’яса у нього не залишилося. І саме на це м’ясо у нього остання надія. Можна просто завалювати трупами український фронт і у такий спосіб намагатися переламати хід подій. Я у таких випадках тільки прошу господа Бога, щоб у кожного нашого захисника на фронті замість двох ріжків, було 8−10. Коли перші два скінчаються, щоб не чекати, поки привезуть решту.

Так, нам треба розуміти, що тактика російська змінилася, але ми повинні бути готовими, що ця утилізація має перейти на промислові масштаби. Якщо для росіян людське життя нічого не вартує, то вони мають за це нести відповідальність".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...