Техніка старша за Путіна: Росія знімає зі зберігання танки Т-54 (фото)

Аналітики Conflict Intelligence Team (CIT) з'ясували, що з резервної бази на Далекому Сході почали вивозити радянські танки сімейства Т-54/55. У розпорядженні команди CIT виявилися фотографії ешелону, що перевозить згадану вище військову техніку з Далекого Сходу, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що факти відправки й використання ЗС РФ танків Т-62 в ході повномасштабного вторгнення фіксуються ще з літа, але зняття зі зберігання Т-54/55 зафіксовано вперше.

Аналітики проаналізували супутникові знімки бази й встановили, що в період між червнем і листопадом 2022 її покинув мінімум 191 танк (ймовірно, в основному Т-62). В реальності це число може бути значно вище, зазначають у CIT.

Недоліки танків Т-54

У CIT звертають увагу, що Т-54 були прийняті на озброєння армії СРСР у другій половині 1940-х, А Т-55 - в 1958.

Серед істотних мінусів даних моделей - відсутність далекомірів і балістичних обчислювачів, не кажучи вже про систему управління вогнем; примітивні приціли.

Аналітики зазначають, що зняття зі зберігання цих танків однозначно свідчить про серйозні проблеми із забезпеченням ЗС РФ бронетехнікою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

Знайомтесь, "Бандерик-Стрічка": Вітчизняні розробники показали свій FPV-дрон на оптоволокні (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 9:09

FPV-дрону на оптоволокні не страшний будь-який РЕБ. FPV-дрони, які використовують оптоволокно замість радіоканалу для керування та передачі відео потенційно є дуже перспективним напрямом розвитку цього виду озброєння. Тим більше в цьому напрямі кроки а...