Технології майбутнього чи реальність сьогодення? У Швеції та Ізраїлі будують дороги з бездротовою зарядкою електромобілів (відео)

Ідея поповнювати запас енергії, не виходячи з автомобіля, в фоновому режимі, дуже приваблива.

Зазвичай власники електромобілів ставлять їх на зарядку, як і смартфони – на ніч. На наступний ранок машина знову готова проїхати 300-500 км. У разі необхідності можна скористатися і швидкісними зарядними станціями по дорозі. Проте, ідея поповнювати запас енергії, не виходячи з автомобіля, в фоновому режимі, набагато привабливіша, особливо якщо поєднати її з ідеєю безпілотного транспорту, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

«Уявіть собі світ, в якому ви замовляєте роботаксі з Uber або будь-якого іншого місця, як вам здається, чи будуть ці компанії чекати п’ять годин, щоб зарядити машину?» – задається риторичним питанням Орен Езер, глава Electreon Wireless.

Компанія займається встановленням мідних котушок під дорожнім покриттям. Спочатку доводиться зняти асфальт і викопати траншею, потім закласти туди зарядне обладнання і закрити яму свіжим асфальтом. Енергія в котушки надходить через інвертори, розміщені на всі боки від дороги. Кілометр дороги можна оснастити бездротовою зарядкою за одну нічну зміну підготовленої бригади.

Траси з підзарядкою електротранспорту дозволять виробникам електромобілів використовувати менш потужні і не такі важкі акумулятори, не жертвуючи при цьому запасом ходу.

У компанії в роботі два пілотні проекти: один в Ізраїлі – 2 км дороги в Тель-Авіві, другий в Швеції, на острові Готланд. Там будуть переобладнані 4 км траси, що веде до аеропорту. Орієнтовна вартість шведського проекту Electreon – $12 млн. Більшу частину коштів виділить уряд. Якщо випробування пройдуть успішно, в країні з’являться тисячі кілометрів електрифікованих доріг.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...