"Теперішнє гасло в Німеччині щодо мігрантів: "Так українцям, ні іракцям і еритрейцям", - Голобуцький

"Глобальні задачі України:

1. Перемогти окупанта.
2. Переконати біженців, що тут як мінімум не гірше, ніж в ЄС.

Європа, зокрема Німеччина, вподобала українських біженців як корисну частину свого суспільства - і воліє надавати перевагу їм перед біженцями з інших континентів і регіонів", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Якщо місця для біженців більше немає - ті ж німці (зокрема, молоді активні громадські і політичні діячі, молодші представники владних органів) хотіли би депортувати інших, аби вивільнився ресурс для українців. Бо в Європі очікують додаткову хвилю евакуації з зимової холодної і темної України, і не так щоб засмучуються з цього приводу. Теперішнє гасло в ФРН щодо мігрантів: "Так українцям, ні іракцям і еритрейцям".
==
Фредерік Пауль, лідер парламентської групи ХДС у раді муніципалітету Альпен і окружним лідером Юнге Юніон Нижнього Рейну в неділю у Die Welt: "Муніципалітети стикаються з великою кількістю українських біженців і зростаючим потоком шукачів притулку. Окрім війни, в Україні вибухнула зима, Путін бомбить інфраструктуру, тож люди в Україні живуть без світла та опалення. На Україну чекає найсуворіша зима в історії – очікую ще десятки, якщо не сотні тисяч українських жінок і дітей. Де-факто в багатьох муніципалітетах вже проживає більше мігрантів, ніж у рік кризи біженців 2015/16.
Перші ознаки того, що ми прямуємо до соціальної переломної точки, з’являються, коли біженців і шукачів притулку «категоризують». Відповідно до гасла «Так українцям, ні іракцям і еритрейцям».
Було б корисно, якби людей, які змушені покинути країну, чию заяву про притулок було відхилено або які втратили право на проживання, постійно депортували".
==
В принципі, це не дивує: українські мігранти незалежно від воєнного чи мирного часу завжди швидко асимілюються до європейського суспільства (в тому числі мовно), гармонійно вписуються в спосіб життя місцевих громад від Швеції до Португалії, дотримуються законів, швидко знаходять бодай якусь роботу. Та й діти українських мігрантів не створюють додаткових проблем в системі освіти, бо так само легко вписуються в європейські реалії.
Тобто, це якраз ота "корисна і прийнятна, не руйнівна міграція", якої відверто потребує старіюча Європа. І очевидно, що українці мають заслужений пріоритет перед дожиттєво безробітними, неграмотними мігрантами, що не вчать мови, не вписуються в культурний і поведінковий ландшафт, спричиняють психологічний дискомфорт місцевих мешканців і погіршують безпекову ситуацію.
Тобто, українська міграція для Європи - добре. От тільки є інший бік цієї монети: якщо евакуйовані українці настільки комфортно приживуться там - вони матимуть мінімум стимулів повертатись сюди. В повоєнну зруйновану Україну з кризою житла, проблемним працевлаштуванням, проблемним енергозабезпеченням, корупцією, проблемними судами...
Нам, звісно, приємно, що ми подобаємось європейцям і нас цінують як сусідів і співгромадян. Але все ж владі - і місцевій, і центральній - доведеться після перемоги добре постаратись, щоб українці повертались додому".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

60 дронів атакували НПЗ та аеродроми. Снєгирьов: Там критична ситуація, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 1:45

Росіяни успішно відбили нічну атаку безпілотників. Але це лише у повідомленнях офіційних джерел. Реальність трохи інша – в результаті атаки постраждали нафтопереробні заводи, бітумний завод і військовий аеродром. Детальніше про успішну атаку дронів роз...