Терор дорого коштуватиме недоімперії: Повітряні атаки на Київ знижують здатність РФ стримати контрнаступ ЗСУ, - ISW

Ракетні та дронові атаки РФ по Києву, що почастішали, знизили для країни-агресора здатність своєю новою повітряною кампанією стримати очікуваний контрнаступ Сил оборони України. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

РФ завдала чергової серії ударів по Україні крилатими ракетами та безпілотниками іранського виробництва в ніч з 28 на 29 травня, а також вдень 29 травня.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що окупанти запустили з 40 авіаційних крилатих ракет Х-101/Х-555 і 38 БПЛА "Shahed-131/136" у ніч з 28 на 29 травня, і 11 ракет "Іскандер-М/К" вдень 29 травня.

У військовому командуванні України заявили, що ППО знищила загалом 36 крилатих ракет Х-101/Х-555, 30 безпілотників "Шахед" та всі 11 ракет "Іскандер".

Українські офіційні особи повідомили, що військові перехопили всі 11 ракет "Іскандер", 40 крилатих ракет та БПЛА "Шахед", які були націлені на Київ та Київську область.

Українські джерела повідомили, що наші захисники також перехоплювали ракети та безпілотники поблизу Львова, Миколаєва та Одеси, а війська РФ завдавали ударів по портовій інфраструктурі у місті Одеса та об'єкту військової інфраструктури у Хмельницькій області.

ЗС РФ випустили відносно більшу кількість ракет, ніж у нещодавній серії ударів після найбільшої з початку повномасштабного вторгнення в Україну російської серії ударів дронами "Шахед" 28 травня.

Раніше експерти ISW зазначали, що в останні місяці РФ розпочала нову обмежену повітряну кампанію, намагаючись послабити українські контрнаступальні можливості.

"Але те, що Росія віддає пріоритет націлюванню на Київ, ймовірно, ще більше обмежує здатність кампанії суттєво стримувати потенційні українські контрнаступальні дії", - йдеться в публікації.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...