Тесть нардепа від "Голоса", на якого записано квартиру за 12 млн, засвітився у провадженні про незаконне вивезення зерна

Нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк живе у квартирі за майже 12 млн грн (11,7 млн грн) у Києві, яка записана на його тестя Коваля Володимира Івановича. Бізнес останнього пов'язаний зі збутом зерна та фігурує у гучних кримінальних провадженнях. Про це свідчать відомості з відкритих електронних реєстрів, передають Патріоти України.

Коваль Володимир Іванович володіє ПРАТ "ХЕРСОНСЬКИЙ КХП", що виведено на кіпрський офшор - ДАБЛ Ю ДЖЕЙ ВЕНЧУРЗ ЕНТЕРПРАЙСІЗ ЛІМІТЕД.

На цей самий офшор записане ще одне українське ТОВ Коваля - ТОВ «ТРЕЙДФІЛД УКРАЇНА». Згідно з КВЕДом основний вид діяльності компанії: "посередництво у торгівлі сільськогосподарською сировиною, живими тваринами, текстильною сировиною та напівфабрикатами". Підприємство, щонайменше, вже четвертий рік поспіль декларує від'ємний дохід у розмірі мільйонів гривень та вказує, що нібито має зобов'язань на майже 230 млн грн.

Водночас які свідчить Реєстр судових рішень, ТОВ «ТРЕЙДФІЛД УКРАЇНА» фігурант кримінального провадження ДБР та Офісу генпрокурора.

У рамках справи досліджуються факти незаконного вивезення з України зерна за кордон та перерахування за нього коштів на рахунки офшорів. "...(йдеться) про організацію діяльності низки суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), з метою прикриття незаконної діяльності, спрямованої на експорт сільськогосподарської продукції до країн нерезидентів за підробленими документами походження товару (зернових культур) із подальшим переведенням отриманої валютної виручки на розрахункові рахунки відкриті в іноземних банківських установах підконтрольних підприємств нерезидентів, розташованих в зонах з особливим пільговим режимом оподаткування", - зазначається в одній з судових Ухвал по справі. ТОВ «ТРЕЙДФІЛД УКРАЇНА» Коваля з низкою інших компаній, за даними слідства, були «замовниками схеми».

Крім того, ця компанія, дотична до родини Железняка, діяла з метою «документального оформлення безтоварних операцій для ряду суб`єктів господарювання з формування податкового кредиту з податку на додану вартість по операціям з підприємствами, які входять до складу «транзитно-конвертаційних груп» та мають стійкі ознаками «фіктивності», вказують у ДБР.

Слідство у вказаному провадженні, судячи з судових документів триває. Відомості про те, чи повідомлено Ковалю у ньому про підозру в рішеннях судів наразі відсутні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генпрокурор Піскун випустив з-під варти Коломойського, підозрюваного у вбивстві, а після цього купив віллу у Франції - ЗМІ

середа, 4 вересень 2024, 22:05

Генеральний прокурор України у 2005 році (за даними ЗМІ, йдеться про Святослава Піскуна) міг за винагороду випустити з-під варти олігарха Ігоря Коломойського, якого підозрювали в організації замовного вбивства юриста Сергія Карпенка. Про це йдеться в у...

Багато кому знайома постать: Bloomberg дізнався, хто може очолити МЗС замість Кулеби

середа, 4 вересень 2024, 21:54

Новим очільником Міністерства закордонних справ України замість Дмитра Кулеби, який написав заяву про відставку, може стати чинний заступник глави цього ж відомства Андрій Сибіга. Про це пише агенція Bloomberg, посилаючись на джерело, наближене до кома...