"Тесть перебуває у слідчому ізоляторі": Керівник Мінспорту розповів про співпрацю родичів з росіянами

Виконувач обов’язків міністра молоді та спорту пояснив, як став помічником Андрія Портнова і розповів про розслідування проти батька його дружини. Матвій Бідний дав інтерв'ю ВВС Україна, де зокрема йшла мова про його роботу помічником-консультантом народного депутата України Андрія Портнова, передають Патріоти України.

«Це було, якщо я не помиляюся, в 2005—2007 роках. Я працював у фітнес-клубі тренером, він прийшов до мене тренуватися як клієнт. А його депутатська кар'єра якраз починалася в Блоці Юлії Тимошенко.

Я тоді навчався на юридичному факультеті. Я питав його за юриспруденцію, за право, ну і він як юрист запропонував мені таку практику. Я як його помічник на громадських засадах міг користуватися парламентською бібліотекою. Така «корочка» дозволяла мені навіть іноді зайти в парламентську їдальню, це було недалеко.

Не скажу, що я багато працював з документами, я намагався прочитати деякі законопроєкти, але з моєю кваліфікацією… Я не пам’ятаю, щоб я приніс якусь йому допомогу", — зазначив Бідний.

Його тестя, колишнього депутата Верховної Ради Григорія Дашутіна, підозрюють у співпраці з росіянами вже після 24 лютого 2022 року. «Йде слідство, він сьогодні перебуває в слідчому ізоляторі. Звісно, це дуже неприємна історія. Але він доросла людина. Коли я школу закінчував, він вже був народним депутатом. Він формувався так, як формувався. Я не можу сказати, що у нас із ним були близькі стосунки. Він досить жорстка, авторитарна людина, він сформований тим режимом, при якому він був депутатом, при якому він працював. Тому нести відповідальність за його дії я не збираюся. Хай іде слідство. Якщо виявиться, що він дійсно скоїв злочин, він має за це відповідати, як і кожен з нас», — вважає очільник Мінспорту.

ЗМІ також писали, що співвласницею підприємств Дашутіна, які постачали продукцію для російського ВПК, є дружина Матвія Бідного. «У неї була частка, але вона фактично відійшла з бізнесу після того, як на початку війни поїхала з дитиною за кордон. Сьогодні у неї там є компанія, є бізнес, ніяк не пов’язаний з бізнесом батька. Вона формально більше року тому вийшла зі складу засновників», — пояснив Матвій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...