Теж був проти операції на Курщині? Чи дійсно влада планує звільнити Буданова, - політолог Фесенко

Відомий політолог Володимир Фесенко прокоментував чутки, які ширяться в українському сегменті соцмереж, що керівника ГУР можуть звільнити з посади, передають Патріоти України.

Зокрема, політолог відповів, чи дійсно Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР Кирила Буданова. "Думаю, що варто було б пояснити. Нібито йдеться не про перших осіб, а про заступників.Але ми пам’ятаємо, були у нас уже такі ситуації, коли звільнення навіть не перших осіб, але викликали неоднозначну реакцію, особливо у військових колах", – сказав він.

Фесенко нагадав, що ГУР – достатньо закрита структура, але дуже важлива для нашого спротиву російській агресії. За його словами, ГУР помітна для українців в тому числі і завдяки публічності самого Буданова і цілої низки гучних, ефектних спецоперацій ГУР.

"З юридичного погляду, оскільки це частина структури Міноборони, міністр оборони має це зробити. Але чому це сталося? Я теж не знаю. Тому питання є. Чутки ходять різні", – каже політолог.

Фесенко зауважив, що недавно на питання журналіста The Economist про оцінку дій ЗСУ на Курщині, Буданов ухилився від відповіді. "Я чув чутки, що нібито Буданов не був в числі прихильників цієї операції. Можливо, це призвело до певної напруги між Будановим і керівництвом країни та армії. Хоча Буданов завжди був серед улюбленців Володимира Зеленського. Але це теж чутки. Крім того, є чутки, які я не можу ні підтвердити, ні спростувати, що останнім часом було декілька невдалих операцій з боку ГУР. І були помітні жертви. Але це – чутки", – зізнався експерт.

Водночас, Фесенко зауважує, що наразі складно прогнозувати, наскільки вірогідна відставка Буданова.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...