Thales виготовить для України РЛС GM200

Франція виділить кошти на закупівлю для України радіолокаційних станцій GM200 у компанії Thales.

Країна підпише угоду з виробником уже 1 лютого. Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

Ці станції мають посилити військову систему контролю повітряного простору в Україні.

За словами Лекорню, про те, що українські військові потребують таких радарів, він дізнався від міністра оборони України Олексія Резнікова ще в грудні минулого року.

Кошти на РЛС витратять зі створеного Францією спеціального фонду підтримки України.

Міністр оборони України Олексій Резніков та Міністра оборони Франції Себастьян Лекорню. 31.01.2023. Франція. Фото: Reuters

Міністр оборони України повинен відвідати компанію Thales, де йому представлять цю РЛС Ground Master 200 (GM200).

Вона може бути інтегрована в систему протиповітряної оборони SAMP/T, яку також надають Україні.

Мобільні радіолокаційні станції виявлення повітряних цілей GM 200 – це частина сімейства радарів Ground Master.

Модель GM200 з усім своїм обладнанням встановлюється у контейнер, який перевозить вантажівка з колісною формулою 8×8.

Радіолокаційна станція GM200 від Thales. Фото: Thales

Багатодіапазонний радар Ground Master GM200 здатний одночасно спостерігати за повітрям та поверхнею, виявляти повітряні цілі у радіусі до 250 кілометрів (у бойовому режимі – до 100 кілометрів).

GM200 має відкриту архітектуру з можливістю інтеграції з іншими системами Ground Master (GM 400), системами керування та системами ППО. Якщо цінова політика Thales не надто змінилася з 2013 року, коли ОАЕ придбали 17 РЛС GM200 на суму 396 мільйонів доларів, то один радар може коштувати приблизно 23 мільйони доларів. Однак за 10 років ця техніка могла відчутно здорожчати.

Радіолокаційна станція GM200 від Thales. Фото: Thales

Нагадаємо, у 2022 році Норвегія замовила у Thales три радіолокаційні станції GM200 MM/C для виявлення артилерійських позицій супротивника.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Вбив бізнес-партнера й спокійно... доїв вечерю: Ветеран війни проти України влаштував стрілянину у ресторані Петербурга (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 11:59

У Росії колишній «вагнерівець», який повернувся з фронту, застрелив свого бізнес-партнера у ресторані Санкт-Петербурга. Момент злочину потрапив на камери спостереження і був опублікований у соцмережах, передають Патріоти України. За даними росЗМІ, слі...

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...