ТікТок - це не продукт російської пропаганди. Він відбиває не те, що хоче нав'язати Кремль, а те, що вже є в нашому суспільстві, - політтехнолог Голобуцький

Звісно, кричати "заборонити той ТікТок" - простіше і дешевше. Але такі методи проблем не вирішують.

"Вчора побачив обговорення в коментарях до новини про юну українофобку "та треба той ТікТок взагалі закрити" - посміявся з дивних і явно неграмотних фантазій і забув. Аж сьогодні вже цілий дитячий омбудсмен Микола Кулеба заявив, що підтримує заборону ТікТоку в Україні. Щоправда, посилаючись вже на ідіотський флеш-моб "з'їж 40 таблеток". На Київщині, виявляється, вчителі вже 10 тисяч підписів за блокування ТікТоку зібрали", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Дивно, але дорослі і освічені люди на повному серйозі вимагають ліквідувати механізм раннього розпізнавання симптомів суспільних "хвороб". При тому, що ці ж люди хором хвалять інших тіктокерів з України, коті розвивають просвітницькі і культурні україномовні проукраїнські проєкти. Не подумали, що якщо закриють - то закриють всіх, і цих пропагандистів українського теж?
ТікТок - це просто інструмент. Як ніж: може різати ковбасу, терористів чи беззахисних дітей. На загрозливі методи використання (ті ж "40 таблеток") є технічне регулювання через наявні механізми, власник мережі однозначно з таким погодиться. А на антиукраїнські виплески ліками має бути робота з дітьми в школі і поза школою. Не ліквідація можливості заявити про своє презирство до українськості - а ліквідація того презирства.
Так, це набагато довше, ніж просто заборонити. Набагато складніше. Це вимагає десятки тисяч педагогічних і культурних кадрів по всій країні. Вимагає перетрушування того притрушеного МОН, перепрошую за тавтологію (хоча би розширення українознавства чи курсу "український театр" - якраз трапився на очі чотиритомник Н.Забілої з дитячими п'єсами - замість запровадження христетики). Вимагає викинути нахрін Ткаченка з Мінкульту. Вимагає відновлення всього комплексу безкоштовної (чи майже безкоштовної) позашкільної освіти: відживлення художніх і музичних шкіл, гуртків, студій. І забезпечення україномовності тих, що працюють зараз, - хоча би через ліцензування після іспитів всіх тренерів/ викладачів з державної мови.
Це проєкт на десятиліття. Звісно, кричати "заборонити той ТікТок" - простіше і дешевше. Але такі методи проблеми не вирішують. І навіть не зменшують. ТікТок - це не "Аднаґлазнікі", це не продукт російської пропаганди. Він відбиває не те, що хоче нав'язати нам Кремль, а те, що вже є сьогодні в суспільстві, зокрема в молодшій віковій групі "до 15-18". Тому і боротись треба не з ТікТоком".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...